Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ADT HELPT BIJ HET CREËREN VAN HET EERSTE 'LIVE' RFID EXPERIENCE CENTRE IN EUROPA

Cappelle aan den IJssel, 25 april 2005 - Samen met gerenommeerde, Europese leveranciers van RFID-toepassingen (Radio Frequency Identification) heeft ADT meegewerkt aan het opzetten van een unieke 'live' demonstratie, die laat zien hoe geavanceerde technologie transparantie kan bewerkstelligen in de gehele Supply Chain: het RFID Experience Center genaamd.

Het in Nederland opgezette RFID Experience Centre is een unicum voor Europa. De initiatiefnemers zijn Vanderlande Industries, marktleider op het gebied van geautomatiseerde oplossingen voor material handling systemen, Capgemini Consultancy en SAP, expert op het gebied van bedrijfssoftware. ADT heeft de benodigde RFID-lezer hardware en 'middleware' geleverd en ook Philips, Hewlett Packard en Intel hebben meegewerkt aan het project.

"Het is voor ons een hele eer om een bijdrage te kunnen leveren aan deze unieke demonstratie," vertelt John Flanderhijn, Manager Business Development in Nederland. "Als Europees marktleider op het gebied van EAS oplossingen werken wij vandaag de dag als pionier ook samen met diverse bedrijven voor RFID Supply Chain oplossingen. Vanderlande, Capgemini, SAP, Philips, Hewlett Packard en Intel, met wie we aan dit project samenwerken, zijn uitstekende strategische partners om voor onze klanten pasklare oplossingen te kunnen ontwikkelen en te implementeren."

"De afgelopen jaren heeft RFID in Europa sterk in de belangstelling gestaan," vertelt Flanderhijn verder. "Grote supermarktketens, zoals Tesco en Metro, zijn de RFID-technologie in versneld tempo aan het invoeren. Bij de leveranciers bestaat echter nog steeds onzekerheid over de effecten die RFID in de praktijk heeft op de verkrijgbaarheid van producten, de personele bezetting en de kwaliteit van de klantenservice. Door dit soort praktijkdemonstraties kunnen de mensen met eigen ogen zien wat ze van RFID kunnen verwachten."

Bezoekers treffen in het Experience Centre een compleet functionerend distributiesysteem aan, dat alle stadia in het laad/los-traject omvat: van goederenontvangst tot overslag met een geautomatiseerd sorteersysteem en het controleren van orders en vracht. De RFID-lezers zijn volledig geïntegreerd met de besturingssystemen van SAP en de sorteerapparatuur van Vaderlande Industries.

Elk product, elke krat of pallet met een RFID-label kan op afstand exact worden geïdentificeerd. Op die manier zijn alle producten in het hele logistieke traject steeds traceerbaar. Hierdoor wordt de efficiency van registratie- en transactieprocessen aanzienlijk verbeterd en wordt het risico van fouten in de toelevering drastisch beperkt.

Het RFID Experience Centre werd op 14 april in Veghel geopend. De initiatiefnemers van het project en hun partners staan de komende maanden klaar om klanten uit diverse sectoren van de industrie - detailhandel, farmaceutische industrie, goederentransport en distributie - welkom te heten en een rondleiding te geven.


- einde -

INFORMATIE VOOR DE REDACTIE

OVER ADT
ADT Security Services B.V. behoort tot de divisie 'Fire protection and Security services' van Tyco International Ltd. Tyco is wereldwijd in meer dan 100 landen actief en heeft 260.000 werknemers in dienst. ADT Security Services B.V. is de all-in-one beveiligingsspecialist in Nederland. ADT ontwerpt, installeert en onderhoudt elektronische beveiligingssystemen voor de zakelijke markt, detailhandel, particuliere markt en overheden. De totale productlijn omvat alarm- en beveiligingssystemen: toegangscontrole, cameraobservatie (CCTV), branddetectie, elektronische artikelbeveiliging (EAS), bronbeveiligingsoplossingen en Radiofrequente Identificatie (RFID). De artikelbeveiligingsproducten (EAS) worden onder de merknaam Sensormatic op de markt gebracht. Naast deze producten omvat het aanbod van ADT een groot aantal diensten waaronder een onafhankelijke AlarmServicCentrale, customersupport, trainingen op maat en een helpdesk.

OPMERKINGEN VOOR DE REDACTIE

Uitgegeven door Bennis Porter Novelli namens ADT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
John Flanderhijn (Manager Business Development RFID) of Cynthia Bijloo (Marketing & Communicatie Manager) Telefoon 010-2584848