Ingezonden persbericht


Gay-media spreken waardering uit voor RAI

De gay-media aanwezig op de Rainbow Experience spreken hun waardering uit over de kwaliteit van het gay-evenement dat tot en met vandaag in Amsterdam RAI plaatsvindt. Hoewel de bezoekersaantallen tegenvallen vinden Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol, Arjan Kröner, uitgever van het magazine Gay & Night en Ria van Oosten, hoofdredacteur van het blad Zij aan Zij, het vierdaagse evenement geslaagd. "Niet alleen de kwaliteit van de stands staat op een hoog peil, ook de uitstraling van de modeshows, de optredens van diverse artiesten en de meet & greet-events blijken door bezoekers hoog gewaardeerd te worden", vertelt Krol. "Bezoekers hebben duidelijk een geweldige beurs", is de ervaring van Kröner. "Ik maak dat op uit gesprekken die ik dagelijks met het publiek voer."
Het evenement wordt echter minder goed bezocht dan vooraf ingeschat. Kröner: "Het weer heeft daar natuurlijk ook een rol in gespeeld: de Rainbow Experience viel uitgerekend in het eerste zomerse weekend van het jaar. Het is daarnaast de eerste keer dat het evenement wordt georganiseerd, dus dat heeft ook tijd nodig." Ria van Oosten heeft veel respect voor Amsterdam RAI. "Fantastisch dat de RAI zijn nek zo durft uit te steken en zo'n evenement durft te organiseren. De RAI is een pionier op dit gebied en daar heb ik alle respect voor." Toch is met deze allereerste Rainbow Experience een goede basis gelegd voor een herhaling. Zowel Arjan Kröner van Gay & Night, Ria van Oosten van Zij aan Zij als Henk Krol van Gay Krant spreken de hoop uit dat Amsterdam RAI en zijn partners ­ waaronder de deelnemende bedrijven - de beslissing zullen nemen om ook volgend jaar een Rainbow Experience te organiseren. "De voortzetting van dit fantastische initiatief zou de Nederlandse gay community een stevige duw in de rug geven. Gay & Night, Gay Krant en Zij aan Zij zullen de volgende editie van de Rainbow Experience in elk geval van harte ondersteunen", aldus Van Oosten, Kröner en Krol.

De Rainbow Experience wordt vanavond afgesloten met de Gay Krant Night. Tijdens deze party vindt de finale van de Gay Stars-talentenjacht plaats en worden de gay-horeca populariteitsprijzen uitgereikt. Voor de Gay Krant Night ­ die wordt gepresenteerd door Paul de Leeuw ­ zijn in de voorverkoop al ruim vierhonderd kaarten verkocht. Vanuit verschillende steden in Nederland komen groepen supporters naar Amsterdam RAI om hin favoriete Gay Stars-kadidaat aan te moedigen. De zaal gaat open om 17.00 uur. Houders van een entreekaart kunnen vooraf een kijkje op de Rainbow Fair nemen.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht