Ingezonden persbericht


Strategische samenwerking sim en getronics pinkroccade

Getronics PinkRoccade en Segment Interactieve Media (SIM) intensiveren hun samenwerking ten behoeve van de gemeentelijke ICT-markt. Doel is om als partners meerwaarde te creëren voor opdrachtgevers. Gemeenten hebben duidelijk behoefte aan een meer integrale benadering van hun ICT. Met de bundeling van front- en backoffice expertise willen de beide bedrijven in die behoefte voorzien.

Op dit moment is de gemeentelijke ICT-markt volop in beweging. Dat is met name ook te danken aan de introductie van DigiD. Daardoor zijn gemeenten verlost van de laatste barrière voor de verdere digitalisering van hun dienstverlening. Inmiddels leeft ook het besef dat de ontwikkeling van het digitaal loket alleen maar succes en rendement kan brengen als er tegelijk sprake is van ketenintegratie. Door hun expertise te bundelen willen Getronics PinkRoccade en SIM die uitdaging voor gemeenten tot een succes maken.

Beide ondernemingen hebben een sterke positie op de gemeentelijke ICT-markt. Getronics PinkRoccade biedt op basis van haar gemeentelijke architectuur oplossingen (zowel front- als backoffice) aan op de platformen van SAP en Microsoft. SIM is met een op ASP gebaseerd productconcept in zes jaar tijd uitgegroeid tot marktleider op het gebied van gemeentelijke frontoffices. Intensivering van de samenwerking betekent, voor gemeenten die daarvoor kiezen, dat de twee partners hun complementaire competenties en oplossingen integreren.

DIGITALE DIENSTVERLENING
========================
Op dit moment zijn SIM en Getronics PinkRoccade onder andere actief in de gemeenten Delfzijl, Maassluis en Son en Breugel. De geïntegreerde aanpak resulteert in een aantal volledig gedigitaliseerde dienstverleningstrajecten, zoals aanvragen uittreksels GBA en Binnengemeentelijke Verhuizingen. In de ontwikkeling is o.a. een koppeling gerealiseerd tussen SIMform, de formulierengenerator van SIM, en het CiVision Gegevensmagazijn en Cipers van Getronics PinkRoccade waardoor de efficiency, zowel voor de burger als voor de gemeentelijke organisatie, aanzienlijk is verbeterd.

Binnen de samenwerking en het productenaanbod CiVision Balie van Getronics PinkRoccade is inmiddels ook de keuze gemaakt voor OPUS, de gemeentelijke productencatalogus die door SIM wordt beheerd en de formulieren generator. Bij de keuze voor OPUS is met name de bewezen kwaliteit op punten als betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid doorslaggevend geweest. Bovendien is OPUS ver gevorderd in het realiseren van een koppeling naar de rijksproductencatalogus. Getronics PinkRoccade brengt de oplossingen op de markt onder de naam CiVision Balie.

OVER GETRONICS PINKROCCADE
==========================
Met circa 28.000 medewerkers in ruim 30 landen en een omzet van EUR 3 miljard is Getronics één van 's werelds toonaangevende aanbieders van ICT-oplossingen en diensten.

In Nederland versterkt Getronics PinkRoccade de bedrijfsprocessen van haar opdrachtgevers met intelligente en doelmatige toepassingen van ICT. Dit gebeurt op strategisch, operationeel en beheersmatig niveau, zodat opdrachtgevers zich volledig kunnen richten op hun kernactiviteiten. Organisaties die werken met informatie-intensieve processen, zoals overheden, financiële dienstverleners, industrieën en zorgaanbieders, herkennen in Getronics PinkRoccade een gedegen en betrouwbare partner. Getronics PinkRoccade is met circa 10.000 medewerkers marktleider in ICT-dienstverlening in Nederland.

OVER SIM
========
SIM is een toonaangevende full-service organisatie voor het realiseren van de digitale gemeente, ofwel e-gemeente.

SIM heeft als marktleider al veel gemeenten begeleid bij de eerste en vervolgstappen op internet. SIM kan uw website optimaliseren, diverse internetproducten ontwikkelen en u helpen bij de technische en organisatorische implementatie van uiteenlopende internettoepassingen. SIM staat voor gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie, open communicatie en kennis van de gemeentelijke organisatie.


---

Noot voor de pers,

Ingezonden persbericht