Gemeente Oostzaan

26 april 2005

-Uitnodiging dodenherdenking
-Bevrijdingsfeest in Oostzaan
-Gemeentehuis gesloten
-Spreekuur burgemeester en wethouders
-Sluiting gemeentewerf op hemelvaartsdag Uitnodiging dodenherdenking Oostzaan, 4 mei 2005

Namens de 4 mei-commissie nodigen wij u allen uit om de herdenking in Oostzaan bij te wonen. Hieronder treft u het programma aan.

Vrijheid delen is de kunst

19.15 uur Vesperdienst in de Grote Kerk
19.35 uur Dodenmars op de omfloerste trom door tamboers vanaf de Grote Kerk naar het monument op de Ds. Nanne Zwiepsingel. U wordt uitgenodigd hierbij aan te sluiten.
19.58 uur Taptoe Infanterie door mevrouw S. Karsken 20.00 uur Twee minuten stilte
20.02 uur Wilhelmus Muziek wordt verzorgd door muziekvereniging Concordia o.l.v. H. Oenema
20.05 uur Declamaties
20.13 uur Toespraak door burgemeester P.J. Möhlmann 20.16 uur Defilé en kransleggen onder muziek van Concordia. Het defilé begint met het leggen van een krans door burgemeester en wethouders, vertegenwoordigers van het Zaans Verzet, politieke partijen en verenigingen. Daarna wordt men verzocht zich aan te sluiten. Aansluitend Herdenkingsconcert in de Grote Kerk met medewerking van het Seniorenkoor Bel Canto o.l.v. J. Weerstand en christelijke muziekvereniging Crescendo o.l.v. B. Koning.


---

Bevrijdingsfeest in Oostzaan
Namens het 5 mei comité willen wij iedereen van harte uitnodigen de bevrijdingsdag met ons te komen vieren. Wilt u, in verband met de beperkte parkeermogelijkheden, zoveel mogelijk op de fiets komen? Bent u minder goed ter been en wilt u de 5 mei activiteiten bezoeken? De Stichting Belbus Oostzaan zorgt op 5 mei voor gratis (ook rolstoel)vervoer naar de activiteiten. Alleen op deze dag geldt deze service ook voor Oostzaners die geen Belbus-lid zijn. Tot uiterlijk dinsdag 3 mei kunt u zich telefonisch opgeven via tel. 075-6845660 tussen 9.00 en 12.00 uur. Het vervoer geldt alleen binnen Oostzaan. klik hier voor het uitgebreide programma, dat garant staat voor een gezellige dag voor jong en oud. Wij kijken uit naar een geweldige dag!


---

Gemeentehuis gesloten
Donderdag 5 mei (hemelvaartsdag) en vrijdag 6 mei is het gemeentehuis gesloten.


---

Spreekuur burgemeester en wethouders
Dinsdag 3 mei is weer het maandelijkse spreekuur van burgemeester & wethouders. De wethouders Smit en Taams zijn hierbij helaas niet aanwezig. Iedereen die iets wil bespreken met één van de wethouders of de burgemeester, kan zich tussen 16.00 en 17.00 uur melden bij de receptie op het gemeentehuis. Met wie u een gesprek heeft hangt in principe af van het onderwerp van het gesprek i.v.m. de portefeuilleverdeling. Bij afwezigheid van de desbetreffende wethouder of burgemeester kunt u, als u dat wilt, spreken met een vervanger. Het is ook altijd mogelijk om een afspraak te maken met één van de wethouders en/of de burgemeester op een ander tijdstip. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw W. Kramer tel: 075- 684 7719.


---

Sluiting gemeentewerf op hemelvaartsdag
De gemeentewerf (Wakerstraat 7) is voor het brengen van diverse soorten huisvuil open op woensdag 4 mei i.p.v. donderdag 5 mei ( = hemelvaartsdag en bevrijdingsdag). De openingstijden die woensdag zijn: 's ochtend tussen 9.30 en 10.30 en 's avonds tussen 18.00 en 19.00 uur (een uur vervroegd i.v..m. dodenherdenking om 20.00 uur).

Terug naar boven

---

5 mei op de fiets!?
Over drie weken is het zover! Dan vieren we in Oostzaan bevrijdingsdag. Op 5 mei om 10.00 uur opent wethouder Monen in de Stijfselmakersschuur de tentoonstelling 60 jaar vrijheid, 60 keer allerlei sportieve en culturele activiteiten in en rond de Sporthal. Als eerste fietst de Blue Train Bikeclub het vrijheidsvuur Oostzaan binnen. Zij hebben dit helemaal per fiets opgehaald uit Wageningen. Sporthal te komen. Er is namelijk een beperkt aantal parkeerplaatsen aan de Twiskeweg. In week 17 krijgt u, samen met regiokrant Kompas, een uitgebreid programmaboekje door uw brievenbus. Er is genoeg te doen voor jong en oud! Wij kijken uit naar uw komst!

Terug naar boven
Raadsvergadering
Op maandag 25 april is er een Raadsvergadering om 19.30 uur in zorgcentrum Evean Lishof, Lisweg 253. U bent van harte welkom om bij deze vergadering aanwezig te zijn. Op de agenda staan de volgende punten:
Indien u van het spreekrecht gebruik wilt maken, kunt u dit tot 2 werkdagen voor de vergadering aan de griffier ( dhr. J. van Tol) melden. Vermeldt u hierbij uw naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp waarover u het woord wilt voeren. Er kan alleen op onderwerpen worden ingesproken die voor de vergadering zijn geagendeerd.

Terug naar boven
Kennismakingsdag nieuwe inwoners
Op zaterdag 21 mei aanstaande organiseert de gemeente een kennismakingsdag voor alle inwoners die na 1 februari 2004 in de gemeente zijn komen wonen. Op deze dag wil zij graag kennismaken met Ook zijn voor de deelnemers bezoekjes aan verschillende interessante locaties en organisaties in Oostzaan geregeld. Half april ontvingen alle inwoners, die tussen 1 februari 2004 en 11 maart 2005 in onze gemeente zijn gevestigd, een uitnodigingsbrief voor deze dag. Bent u het afgelopen jaar in Oostzaan komen wonen, maar heeft u geen uitnodiging ontvangen? Opgeven kan dan tot 1 mei a.s. bij mevrouw W. Kramer, 075- 684 7719.
Terug naar boven
Collectevergunning
Van 24 t/m 30 april collecteert de Nederlandse Hartstichting. Terug naar boven
We gaan weer maaien!
iedereen zijn bootje in het water gelegd. Dit maakt het voor ons moeilijk om de groenstroken langs het water te maaien. Wilt u daarom allemaal uw bootje uit de berm halen? Dan kunnen wij Oostzaan weer klaarmaken voor een heerlijk watersportseizoen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. de Wilde, 075-6847735.
Terug naar boven
Gemeentegids 2005/2006
informatie over de gemeente en instellingen, particulieren en bedrijven bij elkaar. Ook is in de gids een lokaal stratenboek opgenomen. U pakt de gids er makkelijk even bij als u op zoek bent naar lokale informatie.
De gemeentegids kan huis-aan-huis verspreid worden dankzij de lokale gebeurd dat bedrijven benaderd zijn om te adverteren in de gemeentegids en er pas na betaling achterkwamen dat het hier niet de willen wij u hierbij informeren dat de gemeente alleen met Wegener Suurland een gemeentegids uitbrengt. Bij twijfel kunt u de aanbieder van advertenties vragen naar de officiële samenwerkingsbrief die de gemeente Wegener Suurland heeft gegeven. Als u twijfelt over de echtheid van de gids en acquisiteurs kunt u contact opnemen met de gemeente, A. Alberts, 075-6847720 of met Erna Voogt, Salesmanager Wegener Suurland, via telefoonnummer 06 - 2706 4331.

Terug naar boven
Referendum Europese Grondwet
Bent u voor of tegen instemming door Nederland met het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa? Dat is de vraag die tekst van de Europese Grondwet in de 4 weken voorafgaand aan het referendum kosteloos verkrijgbaar via de gemeente. Belangstellenden kunnen dit via een antwoordkaart of de e-mail aanvragen. Antwoordkaarten liggen bij de receptie/burgerzaken op het gemeentehuis. Daar liggen ook twee boeken met informatie over de Europese Grondwet ter inzage. Voor uw digitale informatie kunt u surfen naar de website www.ukomttochook.nl. Het stemmen gaat op uw oproepkaart thuis gestuurd en kunt in uw woonplaats gaan stemmen. Terug naar boven
Collectevergunning
Van 17 t/m 23 april collecteert het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten.
Terug naar boven
Feest op 5 mei!
Een groot aantal organisaties en verenigingen in Oostzaan werkt er In en rond de Sporthal aan de Twiskeweg worden verschillende activiteiten georganiseerd.
De dag start feestelijk met het binnenhalen van het bevrijdingsvuur, om ongeveer 12:00 uur. Dit vuur wordt per fiets opgehaald uit Wageningen door fietsclub Blue Train.
Daarna symboliseren honderd vrijgelaten duiven van Postduivenvereniging de Snelle Wieken ook nog eens de vrijheid. Na sportieve activiteiten voor jong en oud. Voor de ouderen is er een optreden in zorgcentrum Evean Lishof. In de Sporthal is onder andere een 'Panna toernooi' (soort voetbal) voor jong en oud. In de Stijfselmakersschuur hangen 60 schilderijen, waarmee de basisschoolkinderen van Oostzaan laten zien hoe zij denken over vrijheid. Vanaf 16:00 uur laten de verschillende muziek- en zangverenigingen horen, hoe muzikaal Oostzaan is. Aansluitend, om 20:00 uur, gaat een spetterende feest- en dansavond van start. Vanaf 11 april tot en met 4 mei is er op de benedenverdieping van de Oostzaanse bibliotheek een tentoonstelling met als titel ''Oorlog en bevrijding''.
In de aanloop naar 5 mei zullen wij het definitieve programma bekendmaken. Wij hopen u allemaal te mogen begroeten op 5 mei om er samen een geweldig bevrijdingsfeest van te maken! Terug naar boven
Vergadering raadscommissie
bijeen in het gebouw van de Griffie, Kerkbuurt 26 (voormalig ING-gebouw). Op de voorlopige agenda staat:
De commissievergadering is openbaar. Meer informatie over de agendapunten (stukken, indien aanwezig) kunt u inzien op het de commissievergadering spreektijd aanvragen bij de griffier. Terug naar boven
Spreekuur burgemeester en wethouders
Dinsdag 5 april houden burgemeester & wethoudersspreekuur van 16:00 tot 17:00 uur. Iedereen die iets wil bespreken met één van de wethouders of de burgemeester kan zich dan melden bij de receptie op het gemeentehuis. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een gesprek met de wethouders en/of de burgemeester op een ander tijdstip. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw W. Kramer tel: 075- 684 7719.
Terug naar boven
Controle hondenbelasting
is bij velen bekend, maar uit ervaring blijkt dat niet alle houders controle uitvoeren. De controleurs, die in het bezit van een controleurs kunt u niet alleen tijdens kantoortijden aan uw deur verwachten, maar ook in de avonduren of op zaterdagochtend. Mocht u niet thuis zijn, dan beoordeelt de controleur ter plaatse of een aangiftebiljet uitgereikt zal worden. Het tarief voor de hondenbelasting bedraagt momenteel 40,32 per hond per jaar. Bent u gemeentehuis tussen 8:45 en 12:00 uur en op maandag en donderdag tussen 16:00 en 18:00 uur. Op woensdag en vrijdag kunt u ook telefonisch een aangifteformulier aanvragen op 075 6847790. Terug naar boven
Oostzaan versnippert
maken, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan, zoals takken of snijbloemen of losse bladeren tussen zitten (alleen houtgewassen) en de maximale aan te leveren hoeveelheid is 1m³ met een maximale meter breed, makkelijk bij het afval kan komen. Als er niemand aanwezig is, moet het duidelijk zijn waar de takken liggen. De snippers worden op uw erf gedeponeerd, zodat u ze in uw tuin kunt verwerken of in uw GFT-container of compostvat kunt doen. Er wordt het aanbod. U kunt zich aanmelden door onderstaande bon in te vullen april 2005 in ons bezit te zijn. Aanmeldingen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen.
Terug naar boven
Collectevergunning
Van 10 t/m 16 april collecteert ZOA-Vluchtelingenzorg. Terug naar boven
Onderbreking stroomvoorziening
Op woensdag 30 maart is het gemeentehuis (en omgeving) tijdelijk afgesloten van de elektriciteit. Wij verwachten dat deze hebben van NUON hierover een brief ontvangen. Tijdens de stroomonderbreking is het gemeentehuis telefonisch niet bereikbaar. Mocht de onderbreking tijdens de openingstijden van het loket Burgerzaken plaatsvinden, dan kunnen wij op dat moment ook geen documenten afleveren. Alvast onze excuses voor het ongemak. Terug naar boven
Commissie Bezwaar- en beroepsschriften
Maandag 4 april is er een hoorzitting van de externe commissie besluiten over bezwaar- en beroepsschriften. Op de agenda staat: Terug naar boven
Vastgestelde verordeningen
Terug naar boven
Bezwaarschrift WOZ-beschikking en OZB
Onlangs heeft u (op één formulier) een WOZ-beschikking en OZB/rioolrecht-aanslag ontvangen. Hiertegen kunt u bezwaar maken. De adviseren wij u eerst de belastingwijzer te lezen. Terug naar boven
Overzicht cultureel programma