Gemeente Halderberge


Vaas en democratie op tentoonstelling gemeentehuis (19 april 2005)

Van 22 april tot 18 juni aanstaande is er weer een nieuwe expositie te bezichtigen in de raadzaal van het gemeentehuis te Oudenbosch (tijdens openstellingstijden te bezoeken).

Deze keer exposeren er opnieuw twee beeldend kunstenaars met hun werk.

Antoinette Donkers-Dekker uit Roosendaal toont een overzicht van haar ruimtelijk beeldend werk, dat een behoorlijke variatie van haar kunnen laat zien. Zij is in 1997 afgestudeerd met overwegend abstract werk en is sindsdien meer en meer figuratief gaan werken. Haar laatste beeld, dat speciaal is ontworpen naar aanleiding van het wedstrijdthema aanslag op de democratie, getuigt hiervan. Het is de verbeelding van twee vrouwen die uitdrukking geven aan een onderdrukte positie; slachtoffers van een onveilige en mogelijk levensbedreigende situatie. Een sterk, expressief uitgewerkt beeld. Ander werk dat Antoinette u laat zien, betreft werk dat ingaat op vragen over de oorsprong waar lichaam, ziel en geest, aarde en hemel één zijn. Dit zijn haar eigen woorden en het karakteriseert de intentie en integriteit van waaruit zij haar werk maakt.

De andere exposant is de schilder Hendric van Dijk uit Zundert. Zijn laatste series doeken betreft het thema vaas. De vaas wordt benut als onderwerp van het schilderij, maar bij het onderzoek naar de beeldende kwaliteit van dit object is er ook een serie ruimtelijke vaasvormen uit karton ontstaan. Hendric is bedreven met de verf en het schildersgereedschap en zijn schilderijen laten dat met overtuiging in heldere kleuren, sterke composities en sensuele lijnen en vormen met een (ogenschijnlijk) beheerste rust zien. Er valt echt te genieten van zijn schilderijen. Dat is ook gebleken uit de verkoop van veel schilderijen uit de vaasserie tijdens zijn laatste expositie. U kunt een kijkje nemen op de website: www.hendric.nl

De opening van deze tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 22 april om 20.00 uur.

Mevrouw A. Olsthoorn, wethouder Kunst en Cultuur, zal het welkomstwoord tot u richten en de heer F. Groot, filosoof en lid van het Beeldend Kunstenaars Collectief Roosendaal, zal inhoudelijk ingaan op het werk van beide kunstenaars. U bent bij deze uitgenodigd en van harte welkom.

donkers Dijk


---

_____

De kunstenaars zijn graag bereid om persoonlijk een nadere toelichting te geven op hun werk. U kunt hen telefonisch bereiken via onderstaande nummers.

Antoinette Donkers-Dekker (0165) 544982

Hendric van Dijk (076) 5975121 www.hendric.nl / painter@hendric.nl

Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 25/04/2005