Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

No.W12.05.0085/IV 's-Gravenhage, 31 maart 2005

Bij Kabinetsmissive van 21 maart 2005, no.05.000998, heeft Uwe Majesteit, op voordracht van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bij de Raad van State ter overweging aanhangig gemaakt het voorstel van wet houdende technische verbeteringen en enige andere wijzigingen in wetgeving op het terrein van met name de arbeidsmarkt en de bijstand, met memorie van toelichting.

Het voorstel van wet geeft de Raad van State geen aanleiding tot het maken van inhoudelijke opmerkingen.

Voor redactionele kanttekeningen verwijst de Raad naar de bij het advies behorende bijlage.

De Raad geeft U in overweging het voorstel van wet te zenden aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Gelet op artikel 25a, vijfde lid jo vierde lid, onder b, van de Wet op de Raad van State, is het college van oordeel dat openbaarmaking van dit advies achterwege dient te blijven.

De waarnemend Vice-President van de Raad van State,

I

Bijlage bij het advies van de Raad van State betreffende no.W12.05.0085/IV met redactionele kanttekeningen die de Raad in overweging geeft.


- In het opschrift en de considerans "met name" laten vervallen en "bijstand" vervangen door: bijstand en enige andere terreinen.

- In artikel II, onderdeel A, onder 1, "het tweede lid" vervangen door: het tweede lid, onderdeel d, en het vijfde lid.

- In het in artikel II, onderdeel B, voorgestelde artikel 46 van de Wet werk en inkomen kunstenaars de opsomming in het derde lid en "De bescheiden, bedoeld in het eerste en tweede lid," in het vierde lid op elkaar afstemmen.
- In het in artikel II, onderdeel C, voorgestelde artikel 78d van de Wet werk en inkomen kunstenaars "voor 1 januari 2005" afstemmen op artikel 27, eerste lid, van het Uitvoeringsbesluit WWIK, waarin wordt gesproken van "in of voor het jaar 2004".

- Het in artikel III voorgestelde artikel 34, tweede lid, onderdeel f, van de Wet werk en bijstand, overeenkomstig onderdeel e van dat lid, vervangen door: f. het tegoed dan wel de verzekerde som, bedoeld in artikel 31, tweede lid, onderdeel #.

- In artikel V, aanhef "Wet dualisering gemeentelijke
medebewindsbevoegdheden (Kamerstukken II 2002/03, 28 995)" vervangen door: Wet dualisering gemeentebestuur (Wet dualisering gemeentelijke medebewindsbevoegdheden (Kamerstukken 28 995).

- Bewerkstelligen dat de in artikel V, onderdelen A en B, genoemde bepalingen niet eerder in werking treden dan dit artikel.

- In artikel V, onderdeel B, "onderdelen G" vervangen door: onderdelen F, G.
- Aan artikel VI twee onderdelen toevoegen, luidende:

· In artikel 10, eerste lid, wordt "door de gemeenten" vervangen door: door het college van burgemeester en wethouders.

· In artikel 11, vijfde lid, "van de gemeente" laten vervallen.