Gemeente Haaksbergen

Eervolle vermelding GemeenteNieuws

De afdelingen communicatie van veel gemeenten dingen elk jaar mee naar de NNP-Gemeenteprijs. De NNP, landelijke organisatie van lokale nieuwsmedia, reikte die prijs nu voor de zesde keer uit. Dit jaar zijn van de 43 inzendingen vier gemeenten genomineerd. Haaksbergen was daar een van. De andere genomineerden waren de gemeenten Enschede, Rotterdam en Laarbeek. Deze pagina's sprongen eruit omdat de gemeenten haar burgers op de meest aantrekkelijke en leesbare manier regelmatig en breed informeert. De uiteindelijke winnaar was buurgemeente Enschede.

Juryrapport
De jury is van mening dat Haaksbergen een voorbeeld van een publicatie heeft 'die met eenvoudige middelen toch een aantrekkelijk beeld en een aansprekende inhoud weet te bereiken. De pagina's geven veel informatie over onderwerpen die de burgers zeker zullen interesseren'. Wat hen verder opvalt, is dat er een aparte rubriek is met informatie van de zijde van de gemeenteraad. Ook de rubriek met besluiten van het college van Burgemeester en Wethouders valt hen positief op.

De jury die de inzendingen voor de Gemeenteprijs voor overheidscommunicatie 2005 heeft beoordeeld, bestaat uit de heren S.J Hartkamp, oud burgemeester van de gemeente Sneek, J.M. Pekelharing, directeur van de NNP en eerder hoofdredacteur van een reeks nieuwsbladen, en B. van der Schaaf, oud-hoofd communicatie van de Bestuursdienst van de gemeente Rotterdam en oud-hoofdredacteur van een nieuwsblad.