Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (25/04)

BERGEN OP ZOOM, 25 april 2005

Politie houdt man aan voor rijden onder invloed
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagmiddag een 38-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van verdovende middelen. De man reed op de Ravelstraat toen de politie bemerkte dat hij een wel erg vreemd rijgedrag vertoonde. Toen de man werd aangehouden om mee te gaan naar het politiebureau voor het afnemen van een bloedproef ontdekte zij 2 ons hasj in zijn fouillering. De softdrugs zijn inbeslaggenomen en bij de man is alsnog een bloedproef afgenomen. Tegen hem zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt man aan zonder identificatiebewijs
BERGEN OP ZOOM: Een 19-jarige inwoner van Goes is zondagnacht door de politie aangehouden omdat hij zich zonder reden ophield in een flat aan de Borgvlietsedreef. De man had al meerdere keren aangebeld bij bewoners van de flat zonder aanwijsbare reden. Verder was hij niet in het bezit van een geldig legitimatiebewijs. Bij aanhouding bleek dat de man in het bezit was goederen die mogelijk eerder die avond was gestolen vanuit een recreatiezaal elders in Bergen op Zoom. De man is ingesloten voor verhoor.

Inbraak in autos
ROOSENDAAL: Zaterdagnacht werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Parklaan. Uit de auto is een autoradio-/CD-speler meegenomen.

Zondagavond werd er ingebroken in een aan de Oliemolen geparkeerd staande personenauto. Ook hier is een autoradio-/CD-speler meegenomen. In beide gevallen is een autoruit ingeslagen.

Inbraak in bedrijf
ROOSENDAAL: In een bedrijf gevestigd aan de Voltastraat is maandagochtend ingebroken. Een ruit van de voordeur is ingegooid waarna de daders binnen konden komen. Op dit moment worden een aantal sloffen sigaretten vermist.

Auto gestolen bij woninginbraak
WOUW: Tussen zondagavond 23.00 uur en maandagochtend 07.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Heining. De bewoners kwamen s ochtends tot de ontdekking dat er die nacht was ingebroken. De tuindeur was geforceerd waarna de daders de benedenverdieping hebben doorzocht. Een portemonnee met rijbewijs, geld, paspoort alsmede de autosleutels waren meegenomen. Toen de bewoner naar zijn auto ging kijken ontdekte hij dat deze was gestolen. Het betreft een BMW X3 kleur zwart met het kenteken 45-PB-LS. De technische recherche stelt een nader onderzoek in .

Computerapparatuur buit bij bedrijfsinbraak
OUDENBOSCH: Zondagnacht werd er ingebroken in een bedrijf aan de Industrieweg. De daders vernielde een ruit en konden zo het pand betreden. 2 computerkasten, 2 flatscreens en een printer zijn meegenomen.

Koeien aan de wandel
RUCPHEN: De politie van het team Rucphen had zondagavond haar handen vol aan een aantal losgebroken koeien. De dieren waren net buiten de kern van het dorp Rucphen losgebroken en stonden op het punt om de woonkern een bezoekje te brengen. Met hulp van de eigenaar en diens zoon kon daar een stokje voor worden gestoken. Na eerst nog een voortuin vernield te hebben konden de zes koeien uiteindelijk weer terug naar hun wei.

Inbraak in bedrijf
RUCPHEN: In een winkel aan de St Martinusstraat is zondagnacht ingebroken. Aan de achterzijde van het pand werd een kozijn vernield waarna men binnen kon komen. Uit het kantoor werd vervolgens een laptop meegenomen.

Politie haalt radiopiraat uit de lucht
ST WILLEBRORD: Zondag is door de politie in samenwerking met het agentschap Telecom een radiopiraat uit de lucht gehaald. Het betrof hier radio Candy. Het betrof de vierde keer dat deze radioamateur bezoek kreeg van de politie waarna alles inbeslag werd genomen. Meerder omwonenden hadden de laatste tijd geklaagd bij de politie over storing op radio en/of televisiekanalen. De eigenaar kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Auteur: Nicolette Bovenhorst