Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen 25-04-2005

Aanhangwagen gestolen
HOOGEVEEN Op zondag is tussen 17.00 uur en 23.00 uur een aanhangwagen gestolen aan de Lindberghstraat. De aanhangwagen stond geparkeerd achter een afgesloten toegangshek. De eigenaar heeft aangifte gedaan. Getuigen kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844.

Politie zoekt gedupeerden inwisseling vals geld SCHOONEBEEK - De politie heeft op donderdag 21 april jl. vier mannen uit Oost-Eurpa aangehouden op verdenking van het inwisselen van valse eurobiljetten bij winkeliers in Schoonebeek. Het gaat met name om biljetten van 50 euro. De winkeliers belden de politie en op basis van een getuigenverklaring konden agenten vier mannen aanhouden. Drie van de vier zitten nog ingesloten voor verhoor. Uit onderzoek bleek dat de mannen op woensdag in het winkelcentrum de Weiert te Emmen ook valse 50,00 biljetten hadden ingeleverd. Bij aanhouding te Schoonebeek bleek dat men ook valse biljetten had wegggooid. Er zijn namelijk o.a. valse biljetten teruggevonden langs de Europaweg in Schoonebeek. De daders kochten bij de winkeliers producten voor een paar euro en er werd dan betaald met een vals biljet. Mogelijk zijn meerdere winkeliers in de omgeving gedupeerd. De politie vraagt getuigen en gedupeerden zich te melden via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen van aanrijding tussen auto en fietser

EMMEN De politie is op zoek naar mensen die op maandagmorgen 25 april getuige waren van een verkeersongeval op de Statenweg. Rond 9.30 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een auto en een fietser. Zowel de 18-jarige autobestuurder uit Ter Apel, als de 17-jarige fietser uit Emmen reden op de Statenweg in dezelfde richting. De auto reed op de rijbaan, de fietser op het verplichte fietspad. Beiden kwamen uit de richting van de Rondweg en reden in de richting van de Van Schaikweg. Ter hoogte van de Thedingecamp stak de fietser plotseling de weg over in de richting van de Veldlaan. De autobestuurder remde, maar schepte de fietser. De fietser is met een hersenschudding naar het Scheperziekenhuis in Emmen vervoerd. De auto en de fiets zijn zwaar beschadigd. De politie is op zoek naar getuigen en specifiek naar de bestuurder van een beige Mercedes. Wellicht heeft hij of zij meer gezien van de aanrijding en de toedracht. U kunt bellen met 0900-8844.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot woensdagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Ron Reinds neemt de persvoorlichting dinsdagmiddag over tussen 15.00 uur en 18.00 uur.