2e persbericht van maandag 25 april 2005

Eindhoven 25-04-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na verkeersruzie

Maandag om 15.10 uur is op de Sint Catharinastraat een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Dat gebeurde na een verkeersruzie op de Kleine Berg, een half uur voor de aanhouding. Een 35-jarige Eindhovense automobilist passeerde, op de Kleine Berg een fietser met een achter op de pakkendrager een vrouw. Mogelijk vonden de fietser en de vrouw dat de auto te kort langs hen kwam rijden bij het passeren. Toen de automobilist bij een verkeerslicht moest stoppen kwamen de fietser (de 32-jarige Eindhovenaar) en de vrouw naar de bestuurder. Deze draaide het portierraampje open. De man en vrouw begonnen te schelden en de vrouw sloeg de bestuurder in het gezicht. Daarna werd nog een ruitenwisser van de auto afgebroken. De 32-jarige man kon even later op straat aangehouden worden. De vrouw, een 31-jarige Eindhovense, meldde zich op het politiebureau en werd ook aangehouden.

Eersel/Steensel: Hennepkwekerijen ontdekt

De politie heeft maandag rond het middaguur een grote professionele hennepkwekerij ontdekt in een leegstaand bedrijfspand aan de Koperslager. In het pand waren vijf kweekruimtes gemaakt met in totaal 5500 planten en de nodige apparatuur zoals lampen en afzuiginstallaties. Alles is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat de afgelopen tijd de stroom in de omgeving een aantal keer was uitgevallen. Na onderzoek door politie en energiemaatschappij Essent werd de kwekerij vandaag ontdekt. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Eerder op de dag werd in een loods bij een woning aan de Eindhovenseweg in Steensel een kwekerij ontdekt met ruim 80 planten. De 46-jarige eigenaar van de woning is aangehouden voor verder onderzoek.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op Sondervick is maandag tussen 10.30 en 11.45 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 491 passanten reden er 32 te hard. De snelste reed 93 km/u. 50 is toegestaan.