Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 25 april 2005

Zeven verdachten mishandeling Feijenoordsupporter aangehouden

BREDA: De politie van team Prinsenbeemden heeft zondag en maandag zeven mannen aangehouden. De verdachten, vijf inwoners van Breda van 16 (3x), 17 en 19 jaar, een 26-jarige inwoner van Delft en een 19-jarige inwoner van Etten-Leur, worden verdacht van betrokkenheid bij de zware mishandeling van een 14-jarige jongen uit Vlaardingen op 10 april jl.

Kort voor het einde van de wedstrijd NAC Feijenoord werd het slachtoffer uit Vlaardingen, die samen met zijn vader de wedstrijd had bezocht, op een parkeerplaats aan de Rath Verleghstraat zodanig door een groep NAC-supporters mishandeld dat hij buiten bewustzijn raakte. Hij werd later in een Rotterdams ziekenhuis opgenomen met een zware hersenschudding. De politie kwam de aangehouden supporters op het spoor na een intensief rechercheonderzoek. De Officier van Justitie in Breda verleende vorige week toestemming tot aanhouding buiten heterdaad. Zondagmiddag voor aanvang van de wedstrijd NAC Willem II werd een 16-jarige inwoner van Breda aangehouden toen hij bij een politiecontrole geen identiteitsbewijs kon tonen. Maandagochtend werden de overige zes personen in woningen in Breda, Delft en Etten-Leur aangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt verkrachting Bredase vrouw

BREDA: Zaterdagochtend is een 20-jarige inwoonster van Breda aan de Hogeschoollaan/Molengracht door een nog onbekende dader verkracht. De politie is gestart met een onderzoek.

Het slachtoffer was zaterdag rond 05:00 uur op haar fiets op weg uit de richting van de Oude Vest naar haar werk in de omgeving van het oude casino in Breda. Aan de Claudius Prinsenlaan zag zij een nog onbekende man lopen. De man was geheel gekleed in donkere kleding. Toen de vrouw hem op enkele meters was genaderd sprong hij voor haar fiets en dwong haar tot stoppen. Op dwingende toon vroeg de man een lift richting Bavel. Uit angst dat haar iets ergs zou overkomen liet de vrouw de man plaatsnemen achterop haar fiets. Tijdens de rit begon de man de vrouw onzedelijk te betasten. Het tweetal fietste vervolgens via De La Reijweg naar de Molengracht. Daar moest het slachtoffer een parkeerterrein op rijden, waar de man de vrouw verkrachtte. De dader ging er vervolgens op de fiets van het slachtoffer vandoor. De zwarte sportieve damesfiets met donkerroze en mint groene vlekken op het frame is nog steeds spoorloos. Aan het stuur van de fiets zit een grote zwarte metalen fietsmand. In het mandje zat een bruin lederen vierkante schoudertas met een afbeelding van een apenkop. De politie gaat er van uit dat de dader de fiets ergens heeft achtergelaten en is gestart met een onderzoek. Bureau Slachtofferhulp is ingeschakeld voor de Bredase vrouw.

Politie controleert snelheid 2500 automobilisten

BREDA: Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft afgelopen weekend gecontroleerd op de naleving van de maximum snelheid in Zundert, Etten-Leur, Rijsbergen en Breda. Zaterdagavond en nacht werd gecontroleerd op het traject van de N263. Van de 1389 bestuurders reden er 95 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 136 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan. Zondag werd gecontroleerd aan de Rijsbergseweg in Etten-Leur, de Ettensebaan in Zundert en de Backer en Ruebweg in Breda. Ruim 1100 automobilisten reden voorbij de radarpost. Van hen reden er 104 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u.

Bredanaar bekeurd voor roken joint

BREDA: Een 21-jarige inwoner van Breda is maandagmorgen op de Bastenakenstraat door de politie bekeurd. De man zat op de openbare weg een joint te roken toen agenten hem in zijn auto op de parkeerplaats aantroffen. Naast de joint was hij ook nog in het bezit van een gebruikershoeveelheid wiet. De drugs zijn in beslag genomen.

Jongen beroofd van fiets en mobiele telefoon

BREDA: Een 15-jarige jongen uit Breda is zondagavond twee keer door dezelfde daders beroofd. De Bredanaar reed rond 20:30 uur over het Gouden Muntenpad toen vier jongens, die kort daarvoor stonden te voetballen aan het Heksenwaag, hem achterna kwamen lopen. Het slachtoffer werd door het viertal tot stoppen gedwongen en kreeg enkele klappen. Ook moest hij zijn fiets afgeven. Met de fiets, een groen Gazelle herenfiets, zijn de daders weggereden in de richting van de Burgtsedreef. Korte tijd later kwamen zij opnieuw terug en pakte de jongen opnieuw vast. Uit zijn kleding werd zijn mobiele telefoon en zijn portemonnee gehaald waarna de vier weer verdwenen in de richting van de Burgtsedreef. De jongen raakte bij de beroving gewond aan zijn gezicht. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Henk Snepvangers