Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (25/04)

OOSTERHOUT NB, 25 april 2005

Aanhoudingen na openlijke geweldpleging

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft op zondag 24 april en maandag 25 april in totaal vier mannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Het feit vond plaats op zondag 24 april rond 04.00 uur op de Windvang in Raamsdonksveer. Een groepje personen viel een 20-jarige Verenaar lastig, die op weg was naar huis. Dit ontaarde in een vechtpartij waarbij het slachtoffer door vier verdachten werd geschopt en geslagen, waarbij ook diens bril sneuvelde. Hij liep daardoor de nodige kneuzingen en zwellingen op. Bovendien raakte ook zijn gebit beschadigd waarvoor hij zich onder behandeling van een tandarts moest stellen. De politie stelde een onderzoek in, dat resulteerde in de arrestaties van vier mannen uit Raamsdonksveer van respectievelijk 18 jaar en 19 jaar (3x) oud. Het viertal is in verzekering gesteld.

Inbraken in woningen

LAGE ZWALUWE: In de nacht van maandag 25 april is er ingebroken in een woning aan de Hoepelstraat in Lage Zwaluwe. De inbreker pleegde het feit tussen 04.30 uur en 05.00 uur. Door de achterdeur te forceren betrad hij de woning, waarna hij de woning doorzocht. Hij ging er vandoor met sieraden en jassen van de bewoners. Die jassen zijn buiten de woning weer terug gevonden. De politie nam een aangifte op van de gedupeerde bewoners en liet de technische recherche een sporenonderzoek instellen.

WAALWIJK: Een geldbedrag, mobiele telefoons en een fotocamera verdwenen bij een inbraak in een woning aan de Grotestraat. De inbraak werd gepleegd op zondagavond 24 april tussen 19.30 uur en 21.45 uur. De spullen werden gestolen van de benedenverdieping van de woning, terwijl de bewoners op de daar boven gelegen etage waren. Het is nog onbekend hoe de dader is binnen gekomen.

SPRANG-CAPELLE: Bij een woninginbraak in de Emmastraat in Sprang-Capelle is vermoedelijk niets gestolen. Wel maakte de dief troep in de keuken de koffiedrap over de keukenvloer en het aanrecht uit te strooien. Uit een ingesteld buurtonderzoek maakte de politie op dat omwonenden rond 01.30 uur verdachten geluiden hoorden. De dader kwam de woning vermoedelijk binnen via een openstaand badkamerraam.

Arrestatie vanwege geluidsoverlast en belediging

GEERTRUIDENBERG: Op zondagmiddag 24 april kwam er bij de politie een telefonische melding binnen van geluidsoverlast. De telefoniste kon via de telefoon de harde klassieke muziek horen, waarover de beller zich beklaagde. In de Bouquetstraat zagen de ter plaatse gestuurde agenten dat een man zijn geluidsboxen in de tuin had opgesteld. De 36-jarige Bergenaar draaide luide klassieke muziek. Een buurman die gevraagd had of de muziek wat zachter kon, kreeg scheldwoorden toegeroepen. De politie arresteerde de Bergenaar op verdenking van belediging. Hij moest mee naar het politiebureau waar hij een bekentenis aflegde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Overigens beklaagden ook andere omwonenden zich over deze geluidsoverlast.

Glaasje op, laat je rijden

OOSTERHOUT: In de nacht van zondag 24 april op maandag 25 controleerde de politie de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 02.30 uur op de Keiweg. De 22-jarige Oosterhouter had alcohol gedronken. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 420 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 4 uur opgelegd. De verdachte is om 02.00 uur weer in vrijheid gesteld.

MADE: Een 32-jarige inwoner van Hooge Zwaluwe raakte zijn rijbewijs kwijt wegens het rijden onder invloed. Politieagenten betrapten de man op zondagavond 24 april rond middernacht toen hij in zijn auto over de Tuinbouwweg reed. De man werd gearresteerd en moest mee naar het politiebureau. Het resultaat van de ademanalyse bedroeg 595 ug/l, wat voor de agenten reden was om het rijbewijs van de man meteen in te vorderen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 6 uren opgelegd.

RIJEN: Een adem- alcoholgehalte van 300 ug/l blies een 28-Tilburger. De verdachte werd door de politie gecontroleerd op de Dongenseweg in Rijen op maandag 25 april om 02.20 uur. De man reed daar in een personenauto en moest nadat hij een stopteken had gekregen meewerken aan een ademtest. De ademtest op straat gaf aan dat er alcohol in het spel was. De ademanalyse in het politiebureau gaf de daadwerkelijke waarde van 300ug/l aan. Deze automobilist kreeg proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van twee uren.

Parkeerprobleem snel opgelost

RIJEN: Bij de sporthal aan de Monseigneur Schaepmanstraat was het op zondagmiddag 24 april een puinhoop met geparkeerde autos. In verband met toernooi waren er veel bezoekers en de autos stonden kris-kras op de stoep en in het gras geparkeerd. Twee overtreders die op een parkeerplaats voor vergunninghouders geparkeerd stonden kregen meteen een bekeuring van 45,- De agenten lieten vervolgens in de sporthal omroepen dat de overige foutparkeerders vijf minuten de tijd kregen om hun voertuigen weg te zetten. Iedereen nam dit advies ter harte en binnen een mum van tijd was het parkeerprobleem opgelost.

Politie onderzoekt inbraak computerzaak

OOSTERHOUT: Computeronderdelen zijn gestolen bij een inbraak in een computerzaak aan het Zuiderhout. De inbraak vond plaats tussen zaterdag 23 april 17.00 uur en maandag 25 april 07.45 uur. De technische recherche stelde vast dat de toegangsdeur op grove wijze was opengebroken. Daarbij is de nodige braakschade ontstaan aan het aluminiumkozijn. Ook het daarachter gemonteerde rolluik werd geforceerd. Uit het winkelgedeelte werden diverse computeronderdelen, waaronder flatscreens, processoren, harde schijven etc. gestolen. Het exacte schadebedrag is op dit moment nog onbekend.

Auteur: Jeroen Steenmeijer