Gemeente Papendrecht

Schooldwarsstraat gedeeltelijk afgesloten

Zaterdag 23 april is een deel van de Schooldwarsstraat tussen 7.00 en 19.00 uur afgesloten voor verkeer. Zaterdag 30 april en vrijdag 19 augustus zijn de Weteringsingel, Brederodelaan, Oude Veer, Veerweg en Markt gedeeltelijk afgesloten i.v.m. resp. de Oranje- en de Midzomermarkt. Van woensdag 11 t/m maandag 16 mei is het markterrein afgesloten i.v.m. de Pinksterkermis.

Informatiebijeenkomst over Daltononderwijs in Papendrecht

Dinsdag 26 april wordt vanaf 19.30 uur in openbare basisschool De Knotwilg aan de Stellingmolen 186 een informatiebijeenkomst over Daltononderwijs in Papendrecht gehouden. De Knotwilg start met ingang van het schooljaar 2005/2006 als Daltonschool in oprichting. Belangstellenden kunnen zich telefonisch aanmelden via telefoonnummer 0786154038.

Openbare hoorzitting commissie van advies voor de bezwaarschriften

Dinsdag 26 april komt om 19.30 uur kamer I van de commissie van advies voor de bezwaarschriften bijeen. Tijdens de zitting wordt het bezwaarschrift tegen het besluit van burgemeester en wethouders tot verlening van een sloopvergunning aan Houwelingen B.V. (voor de sloop van enkele gebouwen tussen het Westeind en de Schoolstraat) behandeld.

Woonwensen nieuwbouw Drechtsteden in kaart

Welke wensen en voorkeuren hebben potentiële kopers van nieuwbouwhuizen in de Drechtsteden? Om antwoord op deze en andere vragen te krijgen, roepen de Drechtstedengemeenten op mee te doen aan een enquête over nieuwbouwwoningen die het Sociaal Geografisch Bureau (SGB) uitvoert in opdracht van de gemeenten. De resultaten worden gebruikt om de nieuwbouwprogrammas binnen de Drechtsteden af te stemmen op de wensen van potentiële kopers.

Wie geïnteresseerd is in een van de huidige veertig nieuwbouwprojecten, kan dit in de enquête aangeven. De betreffende makelaar stuurt vervolgens desgewenst informatie over het project. De vragenlijst is in te vullen via de website www.papendrecht.nl

Burgemeester De Bruin: Laat uw stem horen op 1 juni

Woensdag 1 juni 2005 kan elke stemgerechtigde burger zijn of haar stem uitbrengen vóór of tegen de Europese grondwet. In de Europese grondwet worden de grondrechten van EU-inwoners ten opzichte van de Europese instellingen opgenomen. Gestreefd wordt naar meer samenhang tussen bestaande Europese afspraken. Ook bevat het Verdrag nieuwe bepalingen, bijvoorbeeld over de besluitvorming in de uitgebreide EU en over de uitbreiding van bevoegdheden van het Europees Parlement.

Burgemeester De Bruin roept Papendrechters op gebruik te maken van de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op de komst van die wet. Europa lijkt ver van ons af te staan, maar behalve Papendrechter zijn wij ook allemaal Europeaan. Het is misschien niet direct zichtbaar, maar beslissingen die op Europees niveau worden genomen, gaan uiteraard ook ons aan.

Het is daarom belangrijk om kennis te nemen van de inhoud van de Europese grondwet om te kunnen beoordelen of u bij het referendum vóór of tegen (of blanco) gaat stemmen. Om daarbij te helpen is een landelijke campagne gestart om via allerlei kanalen zoveel mogelijk informatie te verstrekken.

Bij de Gemeentewinkel op de begane grond van het gemeentehuis in Papendrecht zijn gratis exemplaren van de Europese grondwetkrant verkrijgbaar. De krant, met daarin een samenvatting van de wet, ligt ook bij postkantoor en bibliotheek. Verder krijgt elk huishouden in heel Nederland zaterdag 23 april een samenvatting in de brievenbus van de Referendumcommissie.

Meer informatie is te vinden op de volgende websites:

www.referendumcommissie.nl

www.europeesreferendum.nl

http://www.ukomttochook.nl

http://www.grondweteu.nl

Vóór woensdag 18 mei heeft u de oproepkaart in uw brievenbus. Daarmee kunt u op 1 juni tussen 07.30 en 21.00 uur stemmen op het daarop vermelde stembureau.

Irischeques te koop bij bibliotheek

De Papendrechtse bibliotheek biedt een nieuwe service: de verkoop van Irischeques. De bibliotheek neemt deze service over van de gemeente Papendrecht, de cheques zijn dus niet meer in het gemeentehuis te koop.

Irischeques zijn de opvolger van de VVV-bonnen en kunnen in diverse landelijke winkelketens en plaatselijke speciaalzaken ingewisseld worden. De cheques zijn verkrijgbaar in 5, 7,50, 10,

12,50, 15, 20, 25 en 50.

Openingstijden bibliotheek:

Maandag 13.30 17.00 uur

Dinsdag 10.00 17.00 uur

Woensdag 13.30 17.00 uur

Donderdag 13.30 17.00 uur

Vrijdag 13.30 20.30 uur

Zaterdag 09.30 12.30 uur

Dodenherdenking

De Dodenherdenking op zondag 4 mei start dit jaar om 18.45 uur met een bijeenkomst in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt. Om 19.35 uur start de stille tocht, waarna om 20.00 uur op de begraafplaats twee minuten stilte in acht worden genomen. Ook een delegatie van de Indische gemeenschap neemt deel aan de tocht.

Huisvuilroutes verschuiven rond Bevrijdingsdag

Rond Bevrijdingsdag verschuiven enkele huisvuilroutes. De route van donderdag 5 mei verschuift naar vrijdag 6 mei. Die van vrijdag 6 mei verschuift naar maandag 9 mei.