Gemeente Tilburg

25-4-2005
Jongerenambassadeurs krijgen versterking
Jan Hamming installeert nieuwe talentvolle jongeren

Woensdag 20 april heeft wethouder Jan Hamming van Jeugd in de Hall of Fame nieuwe en talentvolle jongerenambassadeurs geïnstalleerd.

De nieuwe jongerenambassadeurs zijn onder meer Ahmed (filmer en organisator Somalische activiteiten), Bas (Europees kampioen kickboksen), Catherine (filmster en rapster), Clyde (basketballer en presentator), Hind (rapster en Wat Nou TV), Ilknur (lid Turks promotieteam), Khalid (oprichter Marokkaanse jongerenstichting), Mandy (actieve jongere in de Reeshof), Naciye (actieve jongere), Salem (actief lid van het platform Verdiplein in Noord) en last but not least onze Wesley (zanger van het levenslied).

Kracht en talent
Het Tilburgse jeugdbeleid gaat uit van de kracht en het talent van jongeren. Om die reden zijn talentvolle jongeren benoemd tot jongerenambassadeur van de gemeente Tilburg. De jongerenambassadeurs willen een voorbeeld zijn voor de jeugd: ze willen jongeren laten zien dat je dromen kunt waarmaken als je gebruik maakt van je talent en je kracht. Act now! is niet voor niets het motto van de jongerenambassadeurs. Daarnaast slaan ze een brug tussen de gemeente en de jongeren in de stad. Jongeren kunnen bijvoorbeeld met subsidieverzoeken aankloppen bij de jongerenambassadeurs. Zij begeleiden de jongeren vervolgens met het uitvoeren van hun plannen.

Veel plannen
De afgelopen jaren hebben de jongerenambassadeurs samen met de jongeren van de Hall of Fame al prachtige dingen gedaan. En er staat nog veel op stapel. Tijd dus voor versterking en nieuw talent. Door de komst van de nieuwe jongerenambassadeurs kunnen initiatieven van en door jongeren uit de hele stad nog beter ondersteund worden. Tijdens de installatie zijn er meteen een aantal plannen gemaakt, bijvoorbeeld voor een debatreeks en een actie tegen zinloos geweld op alle middelbare scholen. Ook is afgesproken om met de hele groep (nu ongeveer 35 jongeren groot) zeker om de drie maanden bij elkaar te komen in de Hall of Fame.

Na de installatie is er een groepsfoto gemaakt van alle jongerenambassadeurs. Deze foto wordt gebruikt voor een poster die door heel de stad komt te hangen. Doel is de jongerenambassadeurs meer bekendheid te geven en alle jongeren in de stad duidelijk te maken dat je iets kunt met je talent!