Magnus Holding NV

Magnus Holding rondt acquisitie van Qurius IS af

Magnus Holding heeft de acquisitie afgerond van Qurius IS, specialist in het ontwerpen en beheren van (bedrijfskritische) infrastructuren. Qurius IS heeft 25 medewerkers en realiseerde in 2004 een winstgevende jaaromzet van 5,0 miljoen euro. Aangezien Qurius IS als vierde werkmaatschappij in de Magnus-groep zelfstandig blijft opereren, kan de integratie snel en soepel verlopen. De resultaten van Qurius IS worden per direct opgenomen in die van Magnus Holding.

Fred Hermans, CEO van Magnus Holding: "Het is onze ambitie om een compleet dienstenportfolio op het gebied van bedrijfsbrede standaard- en maatwerksoftware te bieden, en klanten naast advies over IT-oplossingen ook applicatiebeheer en -hosting te leveren. Met de expertise van Qurius IS kunnen we dit streven concreet kracht bijzetten." Bram van de Ven blijft directeur van Qurius IS. Zijns inziens is de aansluiting van zijn bedrijf bij Magnus Holding mede ingegeven door de al goedlopende commerciële samenwerking en de synchroon lopende ambities. "Magnus Holding bouwt zeer gericht aan een leidende positie in bepaalde marktsegmenten. Samen met Qurius IS kan de groep uitgroeien tot een totaalleverancier voor 'business, enterprise & infrastructure' oplossingen en diensten."

Transactiedetails en aandelen
De koopsom wordt voldaan door uitgifte van gewone aandelen B in Magnus Holding N.V. en is deels afhankelijk van de resultaten van Qurius IS in 2005. Magnus Holding zal maximaal 3.0 miljoen aandelen B uitgeven, wat het totale aantal uitstaande aandelen op 54.712.322 brengt (waarvan op dit moment 30.744.352 genoteerde aandelen A). Bij het niet geheel realiseren van de overeengekomen 'earn-out', worden de daarvoor gereserveerde aandelen teruggeleverd aan Magnus Holding.

Qurius IS B.V.
Qurius IS (Infrastructure Services) verzorgt advies, implementatie en beheer van hoogwaardige infrastructurele ICT-oplossingen. Kernactiviteiten zijn het beschikbaar stellen en houden van kernapplicaties en de hiervoor benodigde veilige infrastructuren voor klanten in het midden- en kleinbedrijf. Qurius IS is ontstaan in 2002 als zelfstandige doorstart van de infrastructuur-activiteiten van het later door Magnus Holding overgenomen Qurius Holding.

Magnus Holding NV