Ingezonden persbericht


Mantelovereenkomst tussen SURFdiensten
en RealOpen IT

Delft, 20 april 2005 - RealOpen IT, een specialist in Open Source- oplossingen, heeft een overeenkomst afgesloten met SURFdiensten. Hiermee zijn de oplossingen van RealOpen IT direct beschikbaar voor alle participerende onderwijsinstellingen instellingen. Open Source Software wordt binnen de overheid steeds vaker ingezet als betrouwbare, stabiele en kostenbesparende oplossing. Op Open Source-gebied is RealOpen IT specialist in infrastructuuroplossingen, advies, consultancy en Open Source-applicaties.
"Wij hebben met SURFdiensten deze overeenkomst gesloten omdat de vraag naar Open Source-oplossingen binnen het onderwijs erg groot is en omdat SURFdiensten, samen met haar partnerorganisaties, SLBdiensten en APS IT-diensten, zorgt voor een bijna volledige dekking binnen de onderwijsmarkt", aldus Bram Haasnoot, directeur van RealOpen IT. "Omdat de broncode vrij toegankelijk is biedt Open Source een enorm potentieel om toegevoegde waarde te bieden aan IT-oplossingen voor het onderwijs." Onderwijsinstellingen hebben behoefte aan Open Source-oplossingen, bijvoorbeeld het eenvoudig kunnen opzetten van Apache-servers en het overzetten van Exchange-servers naar OpenExchange. Als één van de weinigen heeft RealOpenIT deze oplossingen al draaien en kunnen het direct op locatie installeren.
SURFdiensten is een intermediaire organisatie tussen ICT aanbieders enerzijds en het Nederlandse (hoger) onderwijs en wetenschappelijk onderzoek anderzijds. De overeenkomst voorziet in het met educatieve korting leveren van diensten, advies en consultancy op het gebied van Linux en Open Source software.
"De Open Source-markt is sterk groeiende en in toenemende mate van belang voor onderwijsinstellingen. De verwachting is dat steeds meer software op OSS-basis ontwikkeld gaat worden.", zegt Jan Bakker, directeur van SURFdiensten. De oplossingen van RealOpen IT worden vanaf nu op een eenvoudige manier toegankelijk voor het gehele onderwijs in Nederland en bovendien voor alle overige participanten van SURFdiensten. Pagina 1 van 2

Over SURFdiensten
SURFdiensten treedt op als intermediair tussen diverse ICT-aanbieders en het onderwijs, en verstrekt (software)licenties aan het hoger en wetenschappelijk onderwijs, aan bibliotheken en musea, en aan Belgische hogescholen en universiteiten. SURFdiensten werkt nauw samen met SLBdiensten en APS IT-diensten. SLBdiensten verstrekt licenties aan het BVE-veld, voortgezet onderwijs en voorbereidend beroepsonderwijs, APS IT-diensten aan het primair onderwijs. Ongeveer 95% van het hoger en wetenschappelijk onderwijs maakt inmiddels gebruik van de SURF-licenties. In het BVE-veld is dit zelfs 100%, in het voortgezet onderwijs circa 97% en in het primair onderwijs circa 90%. Meer informatie: http://www.surfdiensten.nl, http://www.slbdiensten.nl, http://www.apsitdiensten.nl.

Over RealOpen IT
Het aanbod van RealOpen IT zijn kant-en-klare automatiserings-oplossingen en diensten. RealOpen IT richt zich op het creëren van meer efficiëntie en waarde voor de business van de klant, door het optimaal benutten van de investeringen die men heeft gedaan in de huidige en nog gaat doen in toekomstige technologie. RealOpen IT is volledig leveranciersonafhankelijk, maar heeft een voorkeur voor Open Source- oplossingen. RealOpen IT realiseert zich dat deze oplossingen moeten worden geïntegreerd in bestaande omgevingen, wederom om de gedane investeringen optimaal te laten renderen. Met deze benadering neemt het bedrijf een unieke positie in. De pijlers waarbinnen de RealOpen IT oplossingen worden aangeboden zijn: Open Infrastructuur Oplossingen (netwerk, firewall, VPN, Internet, terminal server etc.) samen met advies-, consultancy en ICT dienstverlening. Meer informatie:
Paul Haullussy, directeur RealOpen IT
Telefoon: 015 2568969 of mobiel: 06 52657060
Web: www.realopenit.nl
Pagina 2 van 2

------------------------------
RealOpen IT B.V.
Informaticalaan 7
2628 ZD DELFT
Tel.: 015 - 256 89 69
Fax: 015 - 256 84 96
GSM: 06 - 52 65 70 60
Web: http://www.realopenit.nl
------------------------------


---- --