Gemeente Helmond



WerkinUitvoering

Regelmatig onderhoud aan openbare wegen is noodzakelijk. Regelmatig onderhoud aan openbare wegen is noodzakelijk.

Hier vindt u de actuele wegwerkzaamheden:

* Wegwerkzaamheden Oostende van laatste week april tot eind juli De komende maanden gaat Oostende tussen het kanaal en het Willem Prinzenplein op de schop. Vanaf 25 april worden er nieuwe rioleringsbuizen aangelegd en daarna wordt er een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Het werk moet voor de bouwvakvakantie (25 juli a.s. ) gereed zijn. Tijdens de werkzaamheden zijn beide rijstroken en het fietspad van dit gedeelte van Oostende voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Fietsers kunnen gebruik maken van de parallelweg. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer via gele borden omgeleid.
Onder Oostende wordt een hemelwaterriool voor de Binnenstad aangelegd. Als dit werk klaar is wordt er nieuw asfalt gelegd. Daarnaast wordt het verkeerslicht op het kruispunt Oostende/Keizerin Marialaan vervangen en worden er nieuwe lantaarnpalen geplaatst.
Omleidingen

Oostende is tijdens de werkzaamheden in zijn geheel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het kruispunt Oostende/Keizerin Marialaan is naar verwachting alléén de eerste de eerste drie weken helemaal dicht. Daarna kan Noord-Zuid-verkeer via tijdelijke bestrating zijn weg vinden tussen Keizerin Marialaan en Noordende. De zuidelijke parallelweg van Oostende blijft tijdens de werkzaamheden wél open, maar is alléén toegankelijk voor bestemmingsverkeer (bewoners) en voor doorgaand fietsverkeer. Leerlingen van het ROC Ter AA en het Vakcollege Dr. Knippenberg en andere fietsers kunnen dus gewoon gebruik blijven maken van Oostende. De busdienst rijdt een aangepaste route via de St. Willibrordstraat, Bindersestraat en Willem Prinzenplein. Communicatie
Voor de omwonenden en direct belanghebbenden is een informatieavond georganiseerd. Voor vragen of klachten over de werkzaamheden en de wegomleiding kan contact opgenomen worden met de informatielijn van de gemeente Helmond, tel. 0492 587690.

Verkeer en vervoer

Henry Dinanttunnel

Algemeen

Verkeersveiligheid

Fiets

(Vracht) Auto

Openbaar vervoer

Werk in uitvoering

Verkeersbesluiten

Links


---

| |