Cargill


News Release Right

April 25, 2005

Contactpersonen:

Francis DeRosa, +44 1932 861174
Tilly Quanjer, +44 1932 861174

Cargill Investeert in Raffinaderijen in de Botlek en Izegem

Cobham, VK - Cargill gaat fors investeren in zijn raffinaderijen in de Botlek in Nederland en Izegem in België, om de productiecapaciteit voor vloeibare en tropische oliën een sterke impuls te geven. De uitbreiding van de productiecapaciteit in België en Nederland wordt aangevuld met de productie van tropische olie in de Cargill raffinaderij in Duitsland.

Cargill gaat de raffinagecapaciteit voor kokosnoot- en palmpittenolie van de Botlekvestiging met meer dan 200.000 MT/jaar verhogen, om te kunnen voldoen aan de vraag van de klant naar een doelmatige levering, en om de eigen vooraanstaande positie op de markt te versterken. Daarnaast verhoogt Cargill ook de raffinagecapaciteit voor palmolie in de Botlek met 300.000 MT/jaar, om te kunnen voldoen aan de toegenomen vraag naar palmolie van hoge kwaliteit. De totale capaciteit van de Botlekraffinaderij wordt daarmee verhoogd tot ruim een miljoen MT/jaar.

Het concern gaat de raffinagecapaciteit voor zonnebloem- en maïsolie van het complex in Izegem verhogen met 75.000 MT/jaar, om als bedrijf beter in te kunnen spelen op de meer specialistische behoeften van de klant. Deze uitbreiding zal naar verwachting zijn afgerond in het derde kwartaal van 2006.

Jos de Loor, Hoofd van Cargills Refined Oils divisie in Europa, licht toe: "Het is voor ons een prioriteit om ons unieke brede assortiment tropische en vloeibare olieproducten te kunnen blijven aanbieden, op het hoge dienstverleningsniveau dat onze klanten van ons verwachten. Dankzij de geplande investeringen kunnen we aan de toenemende behoeften van onze klanten voldoen, door middel van verdere uitbreiding van onze basisproductportfolio. Deze uitgebreide portfolio zal als platform gaan dienen voor de verdere ontwikkeling van onze toegevoegde waarde-activiteiten. Aan de hoge kwaliteit van onze dienstverlening wordt tijdens de werkzaamheden bij onze vestigingen geen enkele concessie gedaan."

Cargill is een internationale leverancier van producten en diensten op het gebied van voeding, landbouw en risicobeheer. Met 105.000 werknemers in 59 landen, zet ons bedrijf zich in voor onze klanten: door samen te werken en onze kennis en ervaring te delen, helpen we onze klanten succesvolle resultaten te boeken. Ga voor meer informatie naar http://www.cargill.com.

Cargill Refined Oils raffineert en modificeert oliën en vetten. Ons bedrijf is een toonaangevende leverancier en solution provider voor de voedingsindustrie en de technische industrie in Europa. Voor onze klanten verzorgen wij de raffinage en verdere verwerking van een breed scala van ruwe plantaardige oliën, en spelen daarbij in op de specifieke toepassingen waaraan onze klanten behoefte hebben.

© 2005, Cargill, Incorporated. All Rights Reserved.