Digitale Gemeente Houten

Informatieavond bouwplan De Spil/Stellingmolen

donderdag 21 april 2005 - Bron: Gemeente Houten

Op maandag 25 april is er een informatiebijeenkomst over de bouwplannen op het terrein aan De Spil/Stellingmolen in het centrum van Houten. De bijeenkomst in de raadzaal - aanvang 19.30 uur - is bedoeld voor bewoners en belanghebbenden.

Programma
19.30 uur inleiding Wouter de Jong, wethouder Centrumontwikkeling
19.45 uur presentatie architect Paco Bunnik
20.30 uur pauze (in de pauze gelegenheid tot vragen stellen bij ontwerptekeningen)
21.00 uur vragenronde, toelichting vervolgtraject
21.30 uur afsluiting

Met de groei van Houten ontstaat behoefte aan meer voorzieningen. Het bestaande centrum wordt daarom uitgebreid en opnieuw ingericht. Plannen hiervoor staan beschreven in het Masterplan Houten Centrum 2003-2015.
Een belangrijk deelproject van het Masterplan is de ontwikkeling van het terrein aan De Spil/Stellingmolen, waar voorheen onder meer het zwembad stond. Hier komt een winkelcentrum met een ondergrondse parkeergarage. Naast een bioscoop en een horecagelegenheid zijn boven de winkels vooral woningen gepland.
Het plan sluit aan op de bestaande winkelpassage bij Albert Heijn. De Stellingmolen wordt ingericht als stedelijke winkelstraat met woningen boven de winkels.
Het plan wordt uitgevoerd in opdracht van VastNed en AWH, eigenaren van winkels en woningen in het centrum. De gemeente draagt zorg voor de openbare ruimte en voor tijdelijke maatregelen tijdens de bouw.

Terinzagelegging
Van 21 april tot en met 20 mei 2005 liggen de documenten die de realisatie van De Spil/Stellingmolen mogelijk moeten maken, ter inzage in het Wooninformatiecentrum. Het betreft de benodigde vrijstelling op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (artikel 19 lid 2) en het bouwplan met de ruimtelijke onderbouwing.
Tijdens de periode van terinzagelegging kan iedereen bedenkingen indienen tegen het bouwplan. Indieners van bedenkingen kunnen tijdens een hoorzitting een toelichting geven. Als er geen bedenkingen zijn, wordt direct een bouwvergunning verleend. Bedenkingen richt u - onder vermelding van bedenkingen De Spil - uiterlijk 20 mei 2005 aan Gemeente Houten, College van b&w, Postbus 30, 3990 DA Houten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).