Gemeente Rotterdam
Nr. 17
22 april 2005

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 25 april t/m 1 mei 2005

Burgemeester Opstelten aanwezig bij overhandiging rapport 'Vertrouwen in de buurt'
Burgemeester mr. Ivo Opstelten is op woensdag 27 april om 10.30 uur aanwezig bij de overhandiging van het rapport 'Vertrouwen in de buurt'. De presentatie vindt plaats in het buurthuis van de wijk Schiemond, aan de Dempostraat 143. Het rapport 'Vertrouwen in de buurt' is in opdracht van de Wetenschappelijke Raad voor het regeringbeleid (WRR) gemaakt en opgesteld door prof.dr. P. Winsemius. Onderwerpen over de aanpak van de fysieke inrichting, veiligheid, onderwijs en sociale structuur komen aan de orde. In het rapport staan aanbevelingen waarop overheden, sociale spelers en burgers adequaat kunnen samenwerken. Winsemius zal het rapport met adviezen overdragen aan de minister voor Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties, drs. A. Pechtold en een vertegenwoordiger van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).
(Voor meer informatie: Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, Paul van Leeuwe, tel. 070 - 356 46 08 of Jan Groeneveld, tel. 070 - 356 46 68)

Wethouder Van den Anker lanceert project Kloppend Hart
Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) lanceert op woensdag 27 april om 12.00 uur in de hal van het World Trade Center (WTC) aan het Beursplein 37, het project Kloppend Hart. Het project zet zich in om sneller en adequater in te grijpen bij een plotselinge hartstilstand. Om goed op te kunnen treden is een defibrillator nodig. Een defibrillator is een (geneeskundig)toestel, dat doormiddel van stroomstoten het normale hartritme probeert te herstellen. Deze toestellen komen in gemeentelijke overheidsgebouwen te hangen. Het initiatief is genomen door het bedrijfsleven, Erasmus MC. 2 cardiologen, de stichting Eerste Hulp Bij Hartstoring (EHBH), Ambulance Zorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) en de GGD.
(Voor meer informatie: Bijl partners, Cor Radings, tel. 010 - 284 29 29)

Wethouder Janssens ontvangt Antwerpse delegatie bij jaarlijkse sportontmoeting
Wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) ontvangt op woensdag 27 april om 12.30 uur een delegatie uit Antwerpen in het Excelsior Stadion tijdens de voetbalwedstrijd Rotterdam - Antwerpen. De delegatie bestaat uit scholieren en hun begeleiders die deelnemen aan de 61e sportontmoeting Rotterdam - Antwerpen. Ruim 250 Antwerpse jongeren nemen het in verschillende takken van sport op tegen 250 Rotterdamse jongeren. De jongeren, in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar, spelen op verschillende sportaccommodaties verspreid over Rotterdam. In de middag zullen de jongeren naar 'Outdoor Valley' gaan om gezamenlijk deel te nemen aan een recreatief programma.
(Voor meer informatie: Sport & Recreatie, Marina Vasenna, coördinator evenementen, tel. 010 - 417 24 57, M.Vasenna@senr.rotterdam.nl)

Wethouder Geluk reikt prijzen uit aan kinderen met de mooiste '5 JAAR? ZWEMLESJAAR!' kleurplaat
Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) zal op woensdag 27 april tussen 14.30 uur en 15.00 uur in kamer 120 van het Stadhuis in totaal 12 prijzen uitreiken aan kinderen die mee hebben gedaan aan de kleurwedstrijd '5 JAAR? ZWEMLESJAAR!'. Kinderen uit groep 1 en 2 van Rotterdamse basisscholen hebben de afgelopen maanden een rugzakje ontvangen met daarin onder andere een kleurplaat. De kinderen die de mooiste kleurplaten hebben ingestuurd ontvangen een prijs. De campagne '5 JAAR? ZWEMLESJAAR!' heeft als doel ouders bewust te maken van het belang van zwemles en hen te stimuleren hun kind hier tijdig, namelijk op vijfjarige leeftijd, mee te laten starten.
(Voor meer informatie: DSO, Marian 't Jong, tel. 010 891 44 54)

Wethouder Janssens opent speeltuin in Diergaarde Blijdorp
Wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) zal op woensdag 27 april om 16.00 uur de nieuwe speeltuin in Diergaarde Blijdorp openen. Vanwege de stijgende bezoekersaantallen in de afgelopen jaren is de oude speeltuin vervangen door een grote nieuwe die plaats biedt aan een groter aantal kinderen. De speeltuin is geheel in de stijl van het 'werelddeel' van de dierentuin, waarin het ligt: Afrika. 360 kinderen zullen de wethouder assisteren bij de opening.
(Voor meer informatie: Diergaarde Blijdorp, Constance Alderlieste, tel. 010 - 443 14 57)

Wethouder Van Sluis opent KunstLichtPlan Havenmuseum
Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) zal op woensdag 27 april tussen 21.30 uur en 22.00 uur de officiële openingshandeling verrichten van het KunstLichtPlan Havenmuseum aan de Leuvehaven 50-72. Op initiatief van de gemeente en in samenwerking met het Havenmuseum is het KunstLichtPlan opgesteld door Atelier Licht en Kleur. Het kunstwerk sluit aan bij het Lichtplan Coolsingel. Met het Lichtplan wil de gemeente Rotterdam de sfeer en veiligheid verbeteren in één van de belangrijkste straten van het Rotterdamse centrum. Uitgangspunt is dat bedrijven gevestigd aan de Coolsingel hun steentje bijdragen door hun gebouw uit te lichten en de etalages langer te laten branden. Ook het scherm bij het Maritiem Museum waar dia's van scheepvaarttaferelen worden geprojecteerd is onderdeel van dit Lichtplan.
(voor meer informatie: OBR, Carin Rotscheidt, tel. 010 - 489 71 23 of 06 -51789214)

Wethouder Marianne van den Anker geeft inleiding forum "Delfshaven uitgekeild? Waar tippelt ze na de Keileweg?"
Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) geeft op donderdag 28 april om 20.45 uur een inleiding bij het forum met het thema "Delfshaven uitgekeild? Waar tippelt ze na de Keileweg?". Het forum vindt plaats in cultureel & politiek café de 'Zilver'n Vloot' in buurthuis Piet Hein aan de Voorhaven 75. De volgende onderwerpen worden besproken: straatprostitutie, loverboys, sluiting van de Keileweg en handhaving tippelverbod. In het forum, onder leiding van FNV-voorzitter Hans Goosen, nemen onder meer plaats: Annie Verdoold (Lagerhuis), Sjef Czyzewski (directeur Delta Bouman) en Agostino dos Santos (gemeenteraadslid)
(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Ingeborg Hoogveld,
tel. 010 - 417 26 52 of 06 - 22 50 32 91)

Burgemeester Opstelten reikt lintjes uit
Burgemeester mr. Ivo Opstelten reikt op vrijdag 29 april vanaf 9.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis de koninklijke onderscheidingen uit die Rotterdammers dit jaar ter gelegenheid van Koninginnedag ontvangen.
(Voor meer informatie: Externe Betrekkingen Bestuursdienst, Gert Jan Weierink,
tel. 010 - 417 36 75)

Burgemeester Opstelten bij Openhuis in stadhuis en wijkfeesten
Burgemeester mr. Ivo Optelten is op Koninginnedag, zaterdag 30 april, gastheer bij het traditionele Open Huis in de Burgerzaal van het stahuis. Voor en na deze bijeenkomst gaat de burgemeester op bezoek in verschillende Rotterdamse wijken. Het programma ziet er als volgt uit.
9.00 - 10.15 uur: optreden muziekkorps van het Leger des Heils voor het Stadhuis.
9.30 - 9.45 uur: opening kindervrijmarkt door de burgemeester op het Schouwburgplein.
10.00 - 10.30 uur: ontvangst van het Corps Consulair in het Stadhuis.
10.30 - 11 uur: hijsen van de zilveren jubileumvlag voor het Stadhuis. Aansluitend taptoe door de Marinierskapel van de Koninklijke Marine.
11.00 - 12.30 uur: receptie in de Burgerzaal, met o.a. een toespraak door de burgemeester.
13.15 - 17.30 uur: de burgemeester bezoekt feestelijkheden in de wijken.
22.00 uur: de burgemeester ontsteekt het vuurwerk op het Evenemententerrein Lloydkwartier/Schiehaven.
(Voor meer informatie: Externe Betrekkingen Bestuursdienst,
dhr. W. van Oosterhout, tel. 010 - 417 22 96)

Burgemeester Opstelten neemt eerste jubileumboek Meddens in ontvangst
Burgemeester mr. Ivo Opstelten neemt op zondag 1 mei om 12.00 uur het eerste jubileumboek van Meddens in ontvangst. De overhandiging gebeurt in het modehuis Meddens aan de Lijnbaan 54, dat ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan wordt uitgegeven. 6 mei 1830 startte Bernard I. Meddens zijn kledingzaak in Rotterdam. Meddens Mode b.v. is nog steeds een familiebedrijf (5e generatie) en tevens het oudste kledingbedrijf van Nederland.
(Voor meer informatie: Algemeen directeur Meddens, mevr. M.E.W. Giesbers,
tel. 070 - 361 96 19)

noot voor de redactie/