Gemeente Den Haag

april 2005
Feest op openbare basisschool P.C. Hooftschool om 75 jarig bestaan (22 april)

De openbare basisschool P.C. Hooftschool aan de Escamplaan bestaat 75 jaar. Reden genoeg voor een feestweek voor de huidige leerlingen. Op maandag 25 april 2005 geeft wethouder van onderwijs Pierre Heijnen om 11.00 uur het startsein voor deze week. Voorafgaand aan de feestweek is er zaterdag 23 april 2005 een reünie georganiseerd voor oud-medewerkers en oud-leerlingen.

In de week van maandag 25 april tot vrijdag 29 april is het voor de huidige leerlingen feest. Zij openen het feest met een verklede optocht door de wijk met een draaiorgel. Wethouder van onderwijs Pierre Heijnen is aanwezig om het startsein voor het feest te geven. Met activiteiten zoals een playbackshow, spelletjesochtend, sportdag, disco en knutselen wordt het 75-jarig bestaan van de school gevierd. De week wordt op vrijdag afgesloten met een circusprogramma waarbij de kinderen een demonstratie geven aan de ouders en hun schoolgenoten.

Er zijn momenteel al ongeveer vierhonderd aanmeldingen voor de reünie, waarvan twee oud-leerlingen die in 1936 van school zijn gegaan en graag hun oud-klasgenoten weer willen zien. Mensen kunnen zich aanmelden op de speciale reünie website van de school: www.pchooftschool.net. De reünie is, om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk oud-leerlingen en -leerkrachten elkaar ontmoeten, in tweeën gedeeld. Leerlingen die vóór 1990 op de school hebben gezeten zijn van harte welkom tussen 15.00 uur en 17.00 uur. Leerlingen die ná 1990 de school bezocht hebben, worden uitgenodigd om tussen 17.00 uur en 19.00 uur te komen.