Gemeente Den Haag

april 2005
Korting bij sterilisatie of castratie katten (22 april)

De gemeente en dierenwelzijnsorganisaties slaan de handen ineen en maken werk van dierenwelzijn in de stad. Van 25 april tot en met 20 mei is er een actie waarbij katten met korting gecastreerd of gesteriliseerd kunnen worden. Het doel van de acties is het terugbrengen van aan het aantal zwerfdieren en het bevorderen van het verantwoord huisdierenbezit. In de actieperiode krijgen Hagenaars 17,50 euro korting bij sterilisatie en 6,00 euro bij castratie van hun katten. Het maximum aantal behandelingen is ingesteld op 600.

Inwoners van Den Haag kunnen hun kat aanmelden via milieucommunicatie@dsb.denhaag.nl. Telefonisch kan ook op werkdagen tussen 15.00 - 17.00 uur op nummer 070 - 353 6999. Bij het aanmelden dienen naam, adres, telefoonnummer en het aantal katten dat men wil laten helpen, doorgegeven te worden.

Na aanmelding ontvangt men na een week een brief met een uniek inschrijfnummer. Hierna kan tot 20 mei contact opgenomen worden met een dierenarts naar keuze voor het maken van een afspraak. Deze moet dan wel lid zijn van de Haagse kring van dierenartsen.

De gemeente werkt bij deze actie samen met de Stichting Haags Dierencentrum, knaagdierenopvang 't Knagertje, Dierenbescherming afdeling Den Haag en de Haagse Kring van Dierenartsen. Voor meer informatie zie ook www.denhaag.nl/dierenwelzijn