Ingezonden persbericht

'Wat bezielt je?' met Irene van Lippe-Biesterfeld

Prinses Irene spreekt in De Rode Hoed over haar bezieling voor de natuur

AMSTERDAM, 20050414 -- Op maandag 25 april 2005 vindt in De Rode Hoed te Amsterdam een programma plaats over de bezieling van prinses Irene voor de natuur. Organisatie: De Rode Hoed in samenwerking met Stichting Zinweb. Gespreksleiding: Margriet Vroomans (journaliste). Met medewerking van: Josée van der Staak (zang). Aanvang: 20.00 uur in de Grote Zaal.


Programma
Onder de titel 'Wat bezielt je?' spreekt Irene van Lippe-Biesterfeld met journaliste Margriet Vroomans én het publiek over haar bezieling voor de natuur. Prinses Irene richtte in 2001 de Stichting Lippe-Biesterfeld NatuurCollege op. Het NatuurCollege staat voor een herwaardering van de relatie tussen mens en natuur: de mens is een onderdeel van de natuur, van het web van leven. Een groot deel van haar tijd brengt prinses Irene door in de Karoowoestijn in Zuid-Afrika, waar ze een natuurgebied beheert en cursussen geeft. Prinses Irene: "Mede door ons menselijk bewustzijn hebben we extra verantwoordelijkheid om de natuur te beschermen en te behoeden."

Vanaf maandag 4 april kunt u terecht op www.zinweb.nl voor informatie over Stichting NatuurCollege. Door gebruik te maken van een digitaal antwoordformulier kunt u via dezelfde website ook vragen stellen aan Irene die zij op 25 april in De Rode Hoed zal beantwoorden.



Ingezonden persbericht