Gemeente Maastricht

Landelijke sportweek ook in Maastricht

De Gemeente Maastricht doet dit jaar voor het eerst mee aan de Nationale Sportweek. Dé week waarin sport landelijk extra onder de aandacht wordt gebracht van elke Nederlander.
Maastricht heeft gekozen voor de doelgroep kinderen en jongeren tot 23 jaar. Door sportactiviteiten aan te bieden hoopt de gemeente in het kader van het sportbeleid meer kinderen en jongeren aan het beweging te krijgen en kennis te laten maken met verschillende takken van sport.

De Nationale Sportweek vindt dit jaar plaats van 25 april t/m 3 april. Tijdens deze week (paasvakantie) verzorgt de afdeling Sport en Recreatie van de gemeente samen met TraXs van Stichting Trajekt en enkele sportverenigingen een uitgebreid activiteitenprogramma. Zo is er bijvoorbeeld kleutergymnastiek, kooivoetbal onder leiding van professionele voetballers en straatvoetbal. Ook zijn er (kick)bokslessen onder leiding van oud wedstrijdboxer Frans Verhaegen en streetfighter A.C., danceworkshops, een scary wandeltocht en een American Footballdag met de Maastricht Wild Cats in Amsterdam. Voor een volledig overzicht zie www.manjefiekmalberg.nl of de Nationale Sportweekfolder.

Inschrijving
Deelname aan activiteiten kan alleen via inschrijving (tot 21 maart aanstaande). Alle deelnemers ontvangen dan een toegangsbewijs. Inschrijven kan via www.manjefiekmalberg.nl, maar ook via de Nationale Sportweek-folder die volgende week op diverse locaties wordt verspreid (b.v. buurtcentra, winkels en sportzalen). En vol = vol.

Voor meer informatie en mondelinge inschrijving: Jeroen Wijckmans van TraXs: 043-328 85 88 / 06- 50205190 of Nicolette van Zeijl van Afdeling Sport en Recreatie van de gemeente 350 31 44 / 06-294 61 422.