Gemeente Beverwijk


31 moeders ontvangen bewijs van deelname cursus 'samen naar school'

Op 25 april 2005 om 16.00 uur worden bewijzen van deelname uitgereikt aan de 31 moeders die de cursus 'Samen naar School' gedaan hebben. Deze cursus is ontwikkeld vanuit het oudkomersbeleid. De uitreiking vindt plaats in de raadzaal van het Stadskantoor.

De gemeente Beverwijk startte 6 september 2004 met de cursus voor anderstalige ouders, met als doel hen te betrekken bij de school van hun kinderen. De 31 moeders die zich hadden aangemeld kregen 2 ochtenden in de week les. Daarnaast hebben ze ook stage gelopen bij basisscholen. Deze cursus was eerst gepland voor 20 weken, maar vanwege het succes en enthousiasme van de cursisten werd de cursus verlengd tot 30 weken. In de laatste 10 weken was er veel aandacht besteed aan beweging en gezondheid. Elke week was er een half uurtje bewegen op muziek onder leiding van een docent.

De cursus werd verzorgd door het Nova college in nauwe samenwerking met de gemeente en vond plaats in buurthuis De Schans in Beverwijk. De ouders hebben op de cursus een aantal zaken geleerd:


1. Nederlands, bijvoorbeeld een afspraak maken met de leerkracht of een gesprek voeren tijdens de ouderavond;
2. Informatie over de basisschool, de organisatie, de regels, de vakken, het rapport enzovoort;
3. Wat ze kunnen doen op school en voor hun kind: bijvoorbeeld helpen op school of het organiseren van een schoolreisje.

De activiteiten waren tijdens de cursus gericht op het versterken van de rol van de anderstalige opvoeder bij de opvoeding van hun kinderen in de Nederlandse samenleving.

De cursisten zijn erg gemotiveerd en hebben er hard voor gewerkt. Zij krijgen na afloop van de cursus een bewijs van deelname en een bonus van de gemeente. N