Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


22 april 2005


Onderwerp: ramkraak Gorssel in Opsporing Verzocht


Komende maandag besteedt het programma Opsporing Verzocht onder andere aandacht aan een ramkraak bij een bankgebouw in het Gelderse Gorssel. In deze uitzending waarin politie en de AVRO gezamenlijk aandacht besteden aan opsporingszaken worden ook enkele andere snelkraken/inbraken in Gorssel getoond, die zeer waarschijnlijk met elkaar te maken hebben.


Het is niet alleen een snelkraak bij een bank aan de Gorsselse Hoofdstraat waar begin dit jaar een snelkraak werd gepleegd. Er vonden in dit plaatsje tussen Deventer en Zutphen meer inbraken plaats, waarbij in alle gevallen vermoedelijk gebruik werd gemaakt van een in Deventer gestolen zwarte Honda Civic.


Het politieteam, dat alle inbraken onderzoekt vermoedt, dat dezelfde verdachten ook bij een garagebedrijf en bij een elektronicazaak hebben ingebroken.


Bij de ramkraak van het bankgebouw zijn 3 jonge verdachten gefilmd en deze beelden worden maandag in Opsporing Verzocht getoond.


De bewuste auto werd na de laatste ramkraak in Gorssel achtergelaten en is inmiddels weer in het bezit van de eigenaar.


Naast het telefoonnummer dat tijdens de uitzending wordt getoond, kan men met info ook met het politieteam in Lochem contact opnemen (0900 - 8844). De uitzending wordt dinsdagochtend herhaald.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 58



---- --