Politie Zeeland


---


W-2261-2005 Vernieling auto, Middelburg

Tussen 00.30 en 00.45 uur vannacht is, op de Brandenburglaan in Middelburg, een geparkeerde auto vernield.
De auto is flink beschadigd. Diverse ruiten zijn ingetrapt, de spiegels zijn van de auto afgetrapt, de motorkap en het dak zijn ingedeukt. Als gevolg van de vernieling is omstreeks 03.04 uur een verdachte aangehouden. Het betreft een 18-jarige Middelburger. De jongen is ingesloten in afwachting van zijn verhoor. De oorzaak van de vernieling ligt mogelijk in de relationele sfeer.

Z-2262-2005 Winkeldief aangehouden
Omstreeks 15.45 uur gistermiddag is een 39-jarige Terneuzenaar aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht een winkeldiefstal te hebben gepleegd bij een winkel aan het Stationsplein in Hulst.
De man bekende kleding te hebben weggenomen bij de winkel. Hij is ingesloten, omdat hij al vaker voor dezelfde vergrijpen met de politie in aanraking was geweest.


Z-2263-2005 Softdrugs in beslag genomen

Tijdens een verkeerscontrole op de Rondweg in Sluis bleek dat een 30-jarige Belg uit Knokke enkele grammen weed in zijn bezit had.
De verdachte deed afstand van de drugs en zij worden vernietigd.


Z-2264-2005 Onder invloed

In Ijzendijke, op de Watervlietseweg, is gisteravond omstreeks 21.34 uur een 36-jarige Belg uit Maldegem betrapt op het rijden onder invloed.
Uit een blaastest die de man moest ondergaan, bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van twee uur.


Z-2265-2005 Verkeersongeval met letsel

Gistreravond rond 23.41 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Olieweg in Aardenburg.
Een 71-jarige Belgische bestuurder van een personenauto reed over voornoemde weg toen hij uit de bocht vloog en een sloot in reed. In de sloot kwam de auto tot stilstand. De man is, evenals zijn vrouw, overgebracht naar het ziekenhuis. De man klaagde over pijn in de ribben en de vrouw had een hoofdwond. De auto is weggetakeld door een takelbedrijf.

W-2266-2005 Inbraak in woning
Bij thuiskomst omstreeks 01.20 uur vannacht ontdekten de bewoners van een woning aan de Schuitvaartgracht in Vlissingen dat er was ingebroken.
Uit de woning is een geldbedrag van enkele honderden euro's weggenomen, evenals wat sieraden.

W-2267-2005 Vernieling ruit
In de Prinses Beatrixstraat in Middelburg is vannacht omstreeks 02.07 uur een ruit ingegooid.
Een schadebedrag is nog niet bekend

O-2268-2005 Inbraak in bedrijf
In Tholen, aan de Slabbecoornweg, is vannacht ingebroken in een bedrijf.
Uit het bedrijf is computerapparatuur weggehaald. De technische recherche gaat de zaak onderzoeken.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.