Politie Limburg-Zuid

Ontvoering/gijzeling

Kerkrade 25-04-2005 - Op vrijdag 22 april 2005 werd een man vanuit een pand aan de Hoofdstraat in Kerkrade door drie mannen ontvoerd en in gijzeling genomen. Enkele uren later werd het slachtoffer door de Duitse politie bevrijd en werden de daders aangehouden.

De ontvoering begon omstreeks 17.00 uur en de drie daders gingen met het slachtoffer, een 20-jarige inwoner van Kerkrade, naar Herzogenrath in Duitsland. Zij namen vandaar telefonisch contact op met de vriendin van het slachtoffer en eisten losgeld.

Korte tijd later kreeg de vrouw opnieuw bericht waarin werd meegedeeld dat zij het geld (bedrag onbekend) naar een speelhal in Herzogenrath moest brengen. Inmiddels werden de politie van Duitsland van de ontvoering en het verloop daarvan in kennis gesteld.

De Duitse politie wist al snel waar zich de ontvoerders met de gegijzelde bevonden en vielen omstreeks 20.00 uur een speelhal in Herzogenrath binnen. Daar troffen zij de Kerkradenaar ongedeerd aan en arresteerden de drie verdachten. Zij zijn allen inwoners van Alsdorf (BRD) in de leeftijd van 21, 30 en 32 jaar. De politie heeft het vermoeden dat het motief in het criminele circuit gezocht moet worden en het onderzoek zal door de politie van Aken verder gedaan worden.