Ingezonden persbericht


Persbericht

MegaSellers Business Groep levert IT-infrastructuur aan BNP Paribas

Vianen, 25 april 2005 ---- De Nederlandse vestiging van BNP Paribas te Amsterdam heeft de MegaSellers Business Groep gekozen als totaalaanbieder. BNP Paribas is één van de grootste banken ter wereld en heeft in Europa een leidende positie als bank en financiële dienstverlener. De groep is actief in 85 landen en heeft een personeelsbestand van 90.000 medewerkers. Vanuit haar kantoor in het hart van Amsterdam biedt BNP Paribas een breed scala aan bankproducten (Corporate & Investment Banking, Asset Management & Securities Services en trustactiviteiten).

De organisatie in Amsterdam bestaat uit een team van professionals die voor het uitvoeren van hun werk volledig afhankelijk zijn van ICT-middelen. Met de juiste hard- en software kunnen de medewerkers zich ongestoord concentreren op hun werk. Om alles voorspoedig te laten verlopen heeft BNP Paribas een relatief grote IT-afdeling. Met drie software-ontwikkelaars en -testers, zes systeembeheerders en een IT-manager bestaat de afdeling uit tien medewerkers. De implementatie en het beheer kan BNP Paribas met de eigen staf prima af, maar voor de aanschaf van producten is nadrukkelijk gekozen voor één leverancier. Die keuze is al zeven jaar geleden genomen. De snelle levertijd, de persoonlijke benadering, het nakomen van afspraken en one-stop shopping maken van de MegaSellers Business Groep een aantrekkelijke partij. "De tariefstelling is voor BNP Paribas in Nederland geen discussiepunt aangezien deze wereldwijd al met de fabrikanten bepaald is", vertelt Leo Boonstra, Hoofd IT. "We zijn erg tevreden, we kiezen niet voor niets al zeven achtereenvolgende jaren voor de service van de MegaSellers Business Groep."

De MegaSellers Business Groep is de enige leverancier voor BNP Paribas. De ICT-leverancier biedt een totaalpakket waarmee BNP Paribas in de gehele automatisering kan voorzien. Alle supplies, pc's, laptops, servers en printers worden door de MegaSellers Business Groep geleverd (met name IBM, HP en Lexmark).

Over de MegaSellers Business Groep

De MegaSellers Business Groep is met 4500 klanten en circa 70 medewerkers een van de grootste leveranciers in de markt van organisaties met 10 tot 500 geautomatiseerde werkplekken. Het succes is te danken aan de uitgekiende logistieke afhandeling van de bestellingen, de technische kennis en de persoonlijke benadering van klanten. De onderneming boekte in 2003 een winstgevende omzet van ¤ 36 miljoen. Agressieve groeiambities moeten leiden tot een jaarlijkse groei van tweecijferige procenten tot een omzet van ¤ 55 miljoen in boekjaar 2007 en een penetratiegraad van minstens 5 procent in het bediende marktsegment. Zie ook: www.megasellers.nl

Over BNP Paribas

BNP Paribas is één van de grootste banken ter wereld en heeft in Europa een leidende positie als bank en financiële dienstverlener. De groep is actief in 85 landen en heeft een personeelsbestand van 90.000 medewerkers. Vanuit haar kantoor in het hart van Amsterdam biedt BNP Paribas een breed scala aan bankproducten (Corporate & Investment Banking, Asset Management & Securities Services en trustactiviteiten).