Politie Limburg-Zuid

Actie Euregioprotect

Vaals 25-04-2005 - In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 april 2005 vond in de grensregio van Nederland Duitsland en België een grootschalige euregionale actie, genaamd Euregioprotect, plaats. Daarbij werden honderden politieagenten en specialisten ingezet. Men controleerde op het gebied van de verkeershandhaving, drugscriminaliteit, vrouwenhandel en voertuigcriminaliteit. In het politiedistrict Kerkrade namen 35 agenten deel aan deze controle op twee locaties in Vaals.

Deze controle vond plaats in het kader van het project Euregioprotect, dat tot stand is gekomen vanuit het overleg tussen de politiechefs in de Euregio. Euregioprotect richt zich op een groot aantal aspecten van het politiewerk en wordt uitgevoerd in de Euregio. In het project wordt nauw samengewerkt tussen de Politie Limburg Zuid, de politie Aken en de politieregio Weser-Göhl (B).

In Vaals controleerde de politie op de Maastrichterlaan en Gemmenicherweg. Daarbij werden 430 bestuurders aan een blaastest onderworpen, waarvan 3 een proces-verbaal kregen aangezegd in verband met het rijden onder invloed. Twee personen werden aangehouden omdat zij meer dan de toegestane hoeveelheid softdrugs in hun bezit hadden.

Vier personen bleken gesignaleerd te staan wegens openstaande boetes en veroordelingen. Verder werden in totaal 40 processen-verbaal uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen, zoals het niet dragen van de gordel, kale banden en technische gebreken.