HOPSTAKEN JOHANNESMA & CO

Infiniti Capital vindt entree op de Nederlandse markt

PERSBERICHT APRIL 2005

Infiniti Capital vindt entree op de Nederlandse markt

De Zwitserse vernieuwende fund-of-hedgefund manager Infiniti Capital heeft een interessant nieuw beleggingsproduct gelanceerd in Nederland. Infiniti, bekend door als eerste partij ter wereld hedgefunds aan te bieden waarbij alleen performance-fee wordt berekend, heeft een innovatief 9-jarig garantieproduct ontwikkeld dat gekoppeld is aan de succesvolle Proprietary Matrix 10 Portfolio.

Deze Series 239 Foundation Note heeft een doelrendement dat ligt tussen de 15-20procent, gekoppeld aan een 100 procent kapitaalgarantie aan het einde van de looptijd met 80procent oplopende garantieclick en een jaarlijkse winstcoupon van 3 procent. De uitgevende instelling van deze obligatie is Barclays Bank (AA-rating Standard's & Poor).

De lancering van de Series 239 in Nederland valt samen met de toenemende vraag van Nederlandse beleggers naar alternatieve beleggingen teneinde daarmee hun portefeuille verder te diversifiëren. De Nederlandse versie wordt gedistribueerd door Hopstaken Johannesma & Co in samenwerking met hun distributie partners.

De Proprietary Matrix 10 Portfolio is een behoudend beheerde en goed gespreide portefeuille van hedgefunds, die in meer dan 150 individuele strategieën belegt. Infiniti Capital alloceert een belangrijk deel in zgn. opkomende managers. Daardoor kan Infiniti een relatief beter rendement behalen in combinatie met een lagere volatiliteit.

De Series 239 biedt aan het einde van de looptijd naast de hoofdsomgarantie tevens de garantie door de zogenaamde 'look-back' optie dat minimaal 80 procent van de hoogst behaalde waarde gedurende de looptijd wordt ontvangen, ongeacht enige daling die daarna zou plaatsvinden.

'Wij zijn zeer verheugd over deze toevoeging in onze producten portefeuille' zegt de directeur van Infiniti Capital, Anric Blatt. 'We zijn in staat geweest om veel van de eigenschappen waar Infiniti bekend om staat in dit product te brengen. Een product dat aantrekkelijk is in veel verschillende beleggingsomstandigheden. De vraag naar de dollar versie van Foundation Note is zeer sterk geweest met zeer succesvolle plaatsingen wereldwijd de laatste 6 maanden waarbij bijna een half miljard dollar is ingeschreven'.

Infiniti Capital AG - Premium Swiss Wealth Management

Infiniti Capital is onderdeel van de Infiniti Group, een onafhankelijk financiële instelling met het hoofdkantoor in Zurich, Zwitserland en kantoren en distributeurs in alle belangrijke financiële centra. Infiniti Group is gespecialiseerd in de alternative invesment industrie door drie divisies: hedge fund-of-funds, structured products en private equity/venture capital. In totaal beheren zij meer dan $ 2 mld toevertrouwd vermogen van cliënten.

Infiniti Capital berekent als eerste toonaangevende speler op het gebied van alternative investments uitsluitend performance fee voor vermogensbeheer. Voor de eerste keer in deze industrie lopen de belangen van de belegger en die van de beheerder volledig parallel. Een zgn 'high water mark' wordt toegepast in alle strategieën, wat betekent dat Infiniti eerst nieuwe winsten dient te behalen teneinde fee te ontvangen. Door alleen performance fee te rekenen wordt het belangrijkste tegenargument van fund-of-hedgefunds weggehaald; de dubbele kostenlaag welke het rendement sterk negatief kan beïnvloeden. Het belangrijkste voordeel voor beleggers van deze unieke kostenstructuur is dat Infiniti meer dan elk andere vermogensbeheerder gemotiveerd is om een consistent positief resultaat te behalen.

Infiniti heeft wereldwijd een uitstekende reputatie opgebouwd met een zeer goed track record in de selectie van opkomende managers die, mits goed geselecteerd, een beter resultaat met een lagere correlatie behalen dan de meer gevestigde hedgefund managers.

Hopstaken Johannesma & Co

Hopstaken Johannesma & Co ('HJCO') is opgericht in 2003 als een effecteninstelling die gespecialiseerd is in de snelgroeiende alternative investments industrie. Hopstaken Johannesma & Co geeft beleggers (zowel grote particuliere relaties, institutionele relaties alsmede private banks en vermogensbeheerders) toegang tot hoogwaardige, succesvolle hedgefundmanagers die distributie zoeken in Nederland.
HJCO distribueert producten van het Britse Man Investments, wereldwijd de grootste aanbieder van hedgefunds en vanaf 1 maart jl. is zij actief als 'country manager' voor Infiniti Capital. Alls effecteninstelling staat HJCO onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en is gevestigd in het World Trade Center in Rotterdam. De onderneming heeft op dit moment 5 werknemers. De oprichters van HJCO zijn Arthur Hopstaken (39) en Willem Johannesma (38). Beide hebben een lange ervaring in vermogensbeheer en derivatenhandel, opgedaan bij de banken MeesPierson en Kempen & Co voordat zij HJCO hebben opgericht. Hopstaken en Johannesma zijn geregistreerd als (senior) vermogensbeheerder bij het Dutch Securities Institute. Meer informatie is te vinden op www.hjco.nl

Meer informatie en commentaar op de Foundation Note: Hopstaken Johannesma & Co (Willem Johannesma of Arthur Hopstaken: 010-2051260 wjohannesma@hjco.nl of Infiniti Capital (Europe)-Anric Blatt: + 41 79 560 6362 anric@infiniti-capital.com of (Asia) Kenji Steven Ph: + 64 21 395 996 kenji@infiniti-capital.com .

25 apr 05 09:29