Politie Zeeland


---


O-2272-2005 Vernieling auto, Goes

Een geparkeerde personenauto in de Perestraat in Goes is tussen zondag 18.00 uur en vanmorgen 07.00 uur vernield.
Met een scherp voorwerp zijn drie banden van de auto lekgestoken. Een schadebedrag is nog niet bekend.


Z-2273-2005 Brommer gestolen, Axel

Tussen zaterdag 17.00 uur en zondagochtend 04.00 uur is vanaf de Buitenweg in Axel een brommer gestolen.
De brommer betreft er een van het merk Rapido, type Scorza Ergon in de kleur zilver. De brommer was voorzien van verzekeringsplaatje ZHG-603. De waarde van de brommer was enkele honderden euro's.


Z-2274-2005 Vernieling auto, Sas van Gent

Tussen zaterdag 19.00 uur en zondag 11.00 uur is een geparkeerde auto aan de Kloosterlaan in Sas van Gent vernield.
Een van de buitenspiegels is van de auto getrapt. Een schadebedrag is nog niet bekend.


W-2275-2005 Mishandeling door onbekende, Middelburg

Een 14-jarige Arnemuidenaar heeft aangifte gedaan van mishandeling.
De mishandeling vond plaats op de Kleverskerkseweg in Middelburg. De jongen was, met twee vrienden onderweg naar huis. Omstreeks 21.30 uur werden zij ingehaald door een tweetal jongens. Er ontstond een scheldpartij op de fiets. De 14-jarige werd hierna in zijn gezicht geslagen door een van beide jongens. Ook kreeg hij nog een klap op zijn oog. Een signalement van de dader en zijn compaan is niet bekend. Het enige dat bekend is, is dat beide jongens 16-17 jaar oud zijn en dat de ene een blanke huidskleur, de andere een donkere huidskleur had. De jongen heeft zwellingen en een blauwe plek opgelopen. Getuigen van de mishandeling kunnen zich melden bij de politie in Middelburg, of bellen met telefoonnummer 0900-8844.


O-2276-2005 Kabouterbeeld gestolen, Kerkwerve

Van een kindergraf op de begraafplaats aan de Oudeweg in Kerkwerve is een kabouterbeeldje weggenomen.
Het betreft een beeldje van een kaboutertje dat op een paddestoel zit. Hij heeft een dwarsfluit in zijn handen. Op het beeldje staat in goudkleurige letters "Rien Poortvliet". Vanwege de grote emotionele waarde wil de eigenaar het beeldje heel graag terug en vraagt dan ook aan betrokkenen om het beeldje terug te plaatsen op het graf. Het beeldje is vermoedelijk vorige week weggenomen.

O-2277-2005 Vernielde auto's
In Zierikzee, in de Nieuwe Bogerdstraat, is tussen vrijdag 23.30 uur en zaterdag 11.00 uur een auto vernield.
Beide deuren zijn ingedeukt, doordat er iemand tegenaan geschopt heeft. Een schadebedrag is niet bekend.
In Goes werd ook een vernieling aan een auto gepleegd. Het embleem van een geparkeerde auto aan de Spaakstede werd afgebroken. Dit is gebeurd tussen 01.00 en 06.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.