Politie Zaanstreek-waterland


VOLENDAM, MONNICKENDAM
Politie zoekt passagier taxi als getuige
De politie is op zoek naar een jongeman die in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 maart als passagier met een taxi naar Monnickendam is gereden. In Volendam, nabij de Zeestraat stapte om ongeveer drie uur een 20-jarige Volendamse in een taxi met de bedoeling naar huis te gaan. In de auto zat achterin een jongeman die vervolgens eerst door de chauffeur naar Monnickendam werd gebracht. Vervolgens reed de chauffeur naar het Purmerbos in Purmerend waar hij de vrouw zou hebben aangerand en gepoogd te verkrachten. De passagier, die op de provinciale weg bij Monnickendam uitstapte, wordt verzocht kontact op te nemen met Zedenzaken via 0900-8844.

OOSTZAAN
Politie zoekt getuigen oorzaak geheugenverlies
De politie zoekt getuigen die iets weten over de oorzaak van het geheugenverlies van een 29-jarige man uit Zaandam. De Zaandammer vertrok donderdagochtend 21 april om ongeveer negen uur op de fiets van de ouderlijke woning aan het Dijkven in Zaandam via de Kerkstraat Oostzaan in de richting van zijn werk in Amsterdam. Een uur later kwam hij thuis met een gescheurde wenkbrauw en naar later bleek een hersenschudding. Hij kon zich van het afgelopen uur niets meer herinneren. De politie houdt er rekening mee dat de man mogelijk werd aangereden en verzoekt getuigen te bellen met wijkteam Poelenburg via 0900-8844.

21:02 24-APR-05
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
Vrouw overleden door aanrijding
De politie onderzoekt een aanrijding waarbij een 27-jarige vrouw aan de gevolgen is overleden. Een personenauto, vermoedelijk bestuurd door een 24-jarige man uit Polen, reed vanuit de richting Schermerhorn in de richting van Noordbeemster een raakte met de rechterwielen in de berm. Hierna raakte de auto enkele bomen aan de linker zijde van de weg en belandde in een ondiepe sloot. Voordat de auto in de sloot belandde werd de, eveneens uit Polen afkomstige, passagiere vermoedelijk uit de auto geslingerd. Zij raakte bewusteloos en er is tot in het ziekenhuis vergeefs gepoogd haar te reanimeren. De vermoedelijke bestuurder werd door een getuige uit het water gehaald. De man werd na onderzoek in het ziekenhuis aangehouden en er is bloed van hem afgenomen om te bepalen of er alcohol in zijn bloed zat.

02:22 25-APR-05
PURMEREND, PLANETENSTRAAT
Politiehond vindt autokraker
Een politiehond heeft door zijn neus achterna te lopen een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gevonden die er na een autokraak vandoor was gegaan. Er was een autoradio weggenomen uit een auto na het inslaan van een raam en een man die voldeed aan het signalement van de dader ging er bij het zien van de toegesnelde agenten vandoor. De man had zich aan de spoordijk verstopt en kon geboeid worden en naar het bureau gebracht nadat de hond hem had gevonden. De verdachte werd in verzekering gesteld en in de cel door een arts behandeld aan een beetwond in zijn been. De radio werd teruggevonden op de vluchtroute evenals enkele inbrekersgereedschappen.

11:24 24-APR-05
WESTBEEMSTER, JISPERWEG
Vrouw gewond door val van paard
Een 19-jarige vrouw uit Westbeemster is van haar paard gevallen toen het dier begon te steigeren. Vervolgens viel het paard op de vrouw en raakte haar met de hoeven toen het op probeerde te krabbelen. De medewerkers van de traumahelikopter en de ambulance hebben het slachtoffer gestabiliseerd en naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam gebracht.


13:21 24-APR-05
ZAANDAM, H. GERHARDSTRAAT
Bekeurd voor belediging
De politie heeft een 25-jarige Zaandammer bekeurd voor belediging en het niet tonen van een legitimatie. De politie had een kruising afgezet omdat er wielrenners langs reden die aan de ronde van Noord-Holland meededen. De man stak met een kinderwagen de weg over en bleef midden op de kruising staan onder het uiten van beledigingen naar de politieagent die de man van de weg af moest duwen om de rijbaan vrij te maken.

17:17 24-APR-05
PURMEREND, WATERLANDLAAN
Fietsers mishandeld
De politie heeft met meerdere auto's gezocht naar de daders van een mishandeling van fietsers. Een 24-jarige Purmerender en een 23-jarige man uit Ilpendam hebben bij de Politie aangifte gedaan van mishandeling. Zij reden gezamenlijk op een fiets ter hoogte van de bibliotheek. Daar zouden zij van de fiets zijn afgetrokken en zijn geschopt en geslagen door drie jongemannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk. De fiets en kleding liepen schade op. De aangevers hielden aan de mishandeling pijnlijke plekken aan het hoofd en op het lichaam over. Enkele goederen die door de daders op de plaats van het misdrijf verloren zijn werden door de politie in beslag genomen.

04:11 25-APR-05
PURMEREND, WILLEM EGGERTSTRAAT
Snelkraak kledingwinkel
De politie onderzoekt een snelkraak in een modewinkel. Voor de tweede keer in een week tijd werd een ruit van de winkel vernield en een hoeveelheid kleding gestolen. Vermoedelijk werd er voor transport van de gestolen waar een auto gebruikt.

08:32 25-APR-05
PURMEREND, BOSSA NOVASTRAAT
Auto gestolen na woninginbraak
De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak waarbij ook een auto werd gestolen. Men is binnengekomen door een keukenraam aan de voorzijde van de woning. Behalve de autosleutels werden een mobiele telefoon, schoenen en flessen drank meegenomen. De gestolen auto betrof een zwarte Fiat Bravo met kenteken 71-HT-RF.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-250405

24/25-APR-05
ZAANDAM, HOGENDIJK

Zes drankrijders

In Krommenie en Zaandam hebben agenten het afgelopen weekeinde, tijdens diverse alcoholcontroles, zes drankrijders aangehouden. Het meest gedronken had een 26-jarige man uit Wormerveer. De man had drieëneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan en moest zijn rijbewijs inleveren. Agenten van het verkeershandhavingsteam hielden de Wormerveerder in de nacht van zaterdag op zondag aan op de Hogendijk in Zaandam. In dezelfde nacht werd op de Hogendijk een 34-jarige automobilist aangehouden die twee keer zoveel drank op had als toegestaan en bovendien onverzekerd rond reed in een niet gekeurde auto. Ook had de Zaandammer nog een boete van ruim 700 euro openstaan, welke hij direct kon betalen. Op de Hogendijk werden 130 bestuurders gecontroleerd.
In Krommenie, op de Provincialeweg Zaandam-Castricum, werden twee drankrijders aangehouden. Een 44-jarige man uit Limmen had een alcoholgehalte dat ruim twee keer zo hoog was als toegestaan en een 46-jarige man uit Amsterdam had de alcohollimiet anderhalf keer overschreden. Laatstgenoemde was vorig jaar ook al eens aangehouden wegens het rijden onder invloed. Ten slotte werden zondagavond op de Vermiljoenweg en op de K. Kanstraat in Zaandam ook nog twee drankrijders aangehouden. Een 42-jarige Zaandammer en een 76-jarige Zaandammer kregen beide een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

14:10-16:45 24-APR-05
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM (N203)
41 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam werd zondagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 91 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur. In totaal werden 39 boetes uitgedeeld, alle overtreders werden staande gehouden. Behalve 23 hardrijders ontvingen dertien bestuurders/passagiers een boete voor het niet dragen van de autogordel en werden drie bestuurders bekeurd voor het bellen tijdens het rijden, het hebben van een verlopen APK-keuring en het zonder helm op een bromfiets rijden.


---- --