Ingezonden persbericht


|persbericht             |
|seizoen 2004/2005       |
|Amsterdam, 25 april 2005|
Hadewych Minis naar Toneelgroep Amsterdam

Actrice Hadewych Minis voegt zich vanaf volgend seizoen 05/06 bij het ensemble van Toneelgroep Amsterdam. Hiermee volgt Hadewych Minis in de sporen van Jacob Derwig, Fedja van Huêt, Chris Nietvelt, Frieda Pittoors en Eelco Smits. Het ensemble van Toneelgroep Amsterdam bestaat vanaf volgend seizoen uit 22 acteurs, en is het grootste gezelschap van Nederland.

Hadewych Minis is geen onbekende van Toneelgroep Amsterdam, en speelt momenteel in Scènes uit een huwelijk in regie van Ivo van Hove. Bij ZT/Hollandia was zij dit seizoen te zien in Seemanslieder van Christoph Marthaler en in Richard III van Johan Simons. Naast haar toneelwerk is Hadewych Minis ook frequent op televisie en in films te zien, onder meer in De Kroon (30 april 2005), een tv-film van de VPRO waarin Minis de rol van Prinses Maxima speelt, en in de film Phileine zegt sorry (2003). Hadewych Minis studeerde in 1999 af aan de Toneelschool van Maastricht.

Hadewych Minis over haar komst naar Toneelgroep Amsterdam: 'De samenwerking met Ivo van Hove in Scènes uit een huwelijk is me bijzonder goed bevallen. Hij voelt een acteur goed aan, en inspireert om het beste uit mezelf naar boven te halen. Ook bij mijn nieuwe collega-acteurs voel ik me als een vis in het water'.


---

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie en het aanvragen van interviews, kan contact worden opgenomen met Renée Jongejan (hoofd marketing & publiciteit, Toneelgroep Amsterdam), T: (020) 531 84 84, F (020) 531 84 85, reneejongejan@toneelgroep-amsterdam.nl, Prinsengracht 437, 1016 HM Amsterdam.

-----------------------


---- --