Gemeente Loppersum

Gemeentelijke mededelingen 25 april 2005
Nieuws > Mededelingen >

MEDEDELINGEN GEMEENTE LOPPERSUM
GEPLAATST OMMELANDER COURANT 25 APRIL 2005

In de gemeentelijke advertentie komen de volgende onderwerpen deze week aan de orde. U kunt rechtstreeks naar het onderwerp toe door het aan te klikken. Ook kunt u de gehele tekst achter elkaar doorlopen met 'scrollen'.

MENU


* Europese Grondwet: stemmen bij volmacht
* Europese Grondwet: stemmen in stembureau naar keuze
* Verkeersmaatregelen Loppersum op Koninginnedag
* Wijzigingen ophalen huisvuil 5 mei
* Vrijstelling bestemmingsplan Buitengebied Loppersum
* Verleende vergunningen
* Aanvragen voor vergunningen
* Aanvraag aanlegvergunning in Leermens
* Collectes maand mei
* Acties maand mei
* Vergadering welstandscommissie verplaatst
* 4 mei herdenkingen gemeente Loppersum
* Voorverkoop abonnementen zwembaden Loppersum en Middelstum
* Militair konvooi via Eemshavenweg naar huis


----------
GRONDWET VOOR EUROPA

STEMMEN BIJ VOLMACHT

De burgemeester van de gemeente Loppersum maakt bekend dat het bij het komende
* referendum over het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa op woensdag 1 juni 2005 een kiezer is toegestaan bij volmacht te stemmen. Daarbij gelden de volgende bepalingen.

a. machtiging door schriftelijke aanvraag

* Bij burgerzaken zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor de verzoekschriften om bij volmacht te mogen stemmen.
* Het verzoekschrift moet uiterlijk op de veertiende dag voor het referendum, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 19 april 2005 als kiezer is geregistreerd.
* Het verzoek wordt niet ingewilligd wanneer het aan de verzoeker is toegestaan om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.
* Degene die zich bereid heeft verklaard als gemachtigde op te treden, moet op dinsdag 19 april 2005 als kiezer zijn geregistreerd.
* Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs. De volmachtstem dient tegelijk met de eigen stem te worden uitgebracht.

b. machtiging door overdracht van de oproepingskaart
* De kiezer kan ook, in plaats van een verzoekschrift in te dienen, na ontvangst van de oproepingskaart, tot en met de dag van de stemming, zelf een andere kiezer machtigen voor hem/haar te stemmen. Dit geschiedt door de oproepingskaart aan die kiezer over te dragen.
* Een op deze wijze aangewezen gemachtigde moet op dinsdag 19 april 2005 in hetzelfde stemdistrict als kiezer zijn geregistreerd die de volmacht geeft.
* De aldus gemachtigde kan de volmachtstem uitsluitend tegelijk met zijn/haar eigen stem, in het stemdistrict waar hij/zij staat ingeschreven, uitbrengen.

Een kiezer mag niet meer dan 2 (twee) volmachten aannemen. Een volmachtgever is niet bevoegd de volmacht in te trekken of zelf aan de stemming deel te nemen. Nadere inlichtingen worden verstrekt door Burgerzaken, Stationslaan 1, Loppersum.

Plaats: Loppersum
Datum : maandag 25 april 2005.
De burgemeester van de gemeente Loppersum,
A. Rodenboog


----------
GRONDWET VOOR EUROPA

STEMMEN IN EEN STEMBUREAU NAAR KEUZE

De burgemeester van Loppersum maakt bekend dat het bij het aanstaande referendum over het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa op woensdag 1 juni 2005 een kiezer is toegestaan zijn/haar stem uit te brengen in een stembureau naar keuze. Daarbij gelden de volgende bepalingen.

a. schriftelijke aanvraag

* Bij burgerzaken zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor verzoekschriften om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.
* Het verzoekschrift, alsmede de oproepingskaart (indien reeds verstrekt), moeten uiterlijk op de veertiende dag voor het referendum, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 19 april 2005 als kiezer is geregistreerd.
* Het verzoek wordt niet ingewilligd, wanneer het de verzoeker is toegestaan om bij volmacht aan de stemming te mogen deelnemen.
* Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

b. mondelinge aanvraag

* De kiezer dient hiertoe, na ontvangst van de oproepingskaart, doch uiterlijk op de vijfde dag voor het referendum de oproepingskaart over te leggen bij burgerzaken van zijn/haar woonplaats op dinsdag 19 april 2005.
* Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door Burgerzaken, Stationslaan 1, Loppersum.

Plaats: Loppersum
Datum : maandag 25 april 2005.
De burgemeester van de gemeente Loppersum,
A. Rodenboog


----------

VERKEERSMAATREGEL LOPPERSUM

De volgende straten zijn in verband met de vrijmarkt Loppersum op 30 april 2005 van 09.00 uur tot 17.00
* afgesloten voor het verkeer: Lagestraat, Hogestraat, Marktplein, Wirdumerweg (tot aan Ranonkel), Burgemeester van der Munnikstraat, Pastoriepad, richting Raadhuisstraat, Raadhuisstraat (tot de brandweergarage), Schepperij (tot ingang Wiemersheerd), Tuinbouwstraat, Hofstraat en Nieuwstraat.

Aan de Bosweg en de Zwartelaan zijn parkeerplaatsen voor auto's van bezoekers van de vrijmarkt.


----------

GEWIJZIGDE DATUM OPHALEN HUISVUIL

Het huisvuil in de gemeente Loppersum wordt niet op donderdag 5 mei maar op woensdag 4 mei opgehaald.


----------

VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED LOPERSUM

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan "Buitengebied", aangaande het bepaalde in artikel 4 van voornoemd bestemmingsplan. Het betreft in het concrete geval het verlenen van vrijstelling om op het perceel
* Zeedijken 42 te Loppersum, welke gedeeltelijk de bestemming "Landelijk Gebied I zonder bebouwing" heeft, het plaatsen van een berging/ overkapping toe te staan. De vrijstelling heeft betrekking op het oprichten van een bouwwerk welke gedeeltelijk is gesitueerd daar waar geen bebouwing is toegestaan.

Zienswijzen
Vanaf 26 april 2005 kunnen gedurende vier weken tegen het voornemen van burgemeester en wethouders schriftelijke zienswijzen kenbaar worden gemaakt. De betreffende aanvraag ligt gedurende genoemde termijn ter visie op de sector Ruimtelijke Zaken, Concordiaplein 4 te Middelstum en op de afdeling Algemene Zaken, Stationslaan 1 te Loppersum. Eventueel zal een nadere gedachtewisseling plaatsvinden. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Zomer van de vakgroep Bouwen en Wonen te Middelstum, tel. 0596- 57 52 06.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, A. Rodenboog, burgemeester,
J. Knip, loco-secretaris.


----------

VERLEENDE VERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders hebben de volgende besluiten genomen, waarop de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) van toepassing is.

Lichte bouwvergunningen

* P. Brouwer voor het gedeeltelijk veranderen van een raam/deurkozijn in de voorgevel op het perceel Barthold Entensweg 10 te Middelstum, verzonden 18 april 2005;
* M.A.L.M. Jansen voor het gedeeltelijk veranderen van de voorgevel op het perceel Lopsterweg 15 te Stedum, verzonden 21 april 2005.