TIE Holding NV

TIE NEEMT SUPPLY CHAIN SPECIALIST NSPYRE OVER

Portfolio uitgebreid met Supply Chain Collaboration oplossingen zoals Vendor Managed Inventory

maandag, 25 april, 2005

Het aan de Amsterdamse beurs EuroNext genoteerde B2B-integratiesoftwarebedrijf TIE Holding (TIE) maakt hierbij de overname bekend van het Nederlandse bedrijf Nspyre Solutions BV. Nspyre specialiseert zich in het ontwikkelen en implementeren van speciale software waarmee ondernemingen betere aansluiting kunnen vinden bij hun partners in de supply chain. TIE zal de specifieke technologie van Nspyre integreren met de eigen
integratiesoftwaretoepassingen waardoor klanten meer waarde kunnen toevoegen aan het beheersen van de relaties tussen leveranciers en klanten.

De acquisitie past in de eerder verkondigde strategie van TIE om Nederlandse bedrijven over te nemen die de bestaande producten en diensten van TIE zodanig uitbreiden dat daarmee de concurrentiepositie van TIE wordt versterkt. De overname van Nspyre zal dan ook leiden tot een hogere omzet van TIE en een sterkere nettowinst. De transactie wordt bekrachtigd na een financieel en technisch boekenonderzoek. Als betaling ontvangen de aandeelhouders van Nspyre 300.000 gewone aandelen tegen een uitoefenprijs van EUR 0,44. De aandeelhouders mogen deze aandelen TIE niet verkopen gedurende een periode van twee jaar.

Met het toevoegen van de producten van Nspyre kan TIE nu een uitgebreider pakket aanbieden op het gebied van supply chain management namelijk, visibility, tracking, collaboration en replenishment. TIE is nu in staat om het merendeel van alle supply chain integratie-scenarios te ondersteunen. Noemenswaardig is vooral de veelzijdige functionaliteit met de naam Vendor Managed Inventory (VMI). Hiermee kunnen bedrijven betere voorspellingen doen over aankopen en verkopen in de toekomst, dynamische berekeningen maken om ervoor te zorgen dat producten nooit uit voorraad zijn en de meest optimale manier berekenen om de vrachtwagen zo efficiënt als mogelijk vol te krijgen, waardoor transportkosten per product voordeliger worden.

Door samen te gaan met TIE, een erkende marktleider in B2B-integratie met een groot klantenbestand, kunnen we de reikwijdte van onze producten meteen vergroten, stelt Wouter Krul, managing director van Nspyre.

We zijn verheugd Nspyre te verwelkomen binnen de gelederen van TIE, stelt Dick Raman, CEO van TIE. We zijn ervan overtuigd dat de klanten van Nspyre met onze ondersteuning en adviesdiensten nog beter uit de voeten kunnen. De combinatie van onze technologieën zal de aandeelhouderswaarde significant verhogen en zal onze kansen vergroten om de leidende positie van TIE niet alleen vast te houden maar ook versneld te groeien, autonoom en door toekomstige overnames.

Profiel Nspyre

Nspyre Solutions BV is gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van supply chain oplossingen. Deze oplossingen dragen ertoe bij dat de klanten van Nspyre productiever en meer competitief zijn en daardoor aantrekkelijker zijn voor hun klanten in de handelsketen.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft een brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:
TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 93 33
Fax: +31-20-658 99 02

24 New England Executive Park
Burlington MA,
01803-5080 USA
Tel: +1-781-272 42 52
Fax: +1-781-229 04 77

e-mail: info@TIEglobal.com
Web site: http://www.TIEglobal.com
xbrl.tieglobal.com

© TIE Holding NV, 2004. All rights reserved.