Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

25-04-2005
Maaltijddienst: een van de diensten van het Lokaal loket

In de gemeente Eersel bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van de maaltijddienst. Deze dienst is met name bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en gehandicapten die om welke reden dan ook niet meer zelf hun warme maaltijd kunnen bereiden. De maaltijddienst kunt u aanvragen bij het Lokaal loket in het gemeentehuis van Eersel.

Er zijn diverse mogelijkheden om de maaltijd aangeboden te krijgen. Er kan een keuze gemaakt worden uit warme maaltijden, versgekoelde maaltijden en diepvriesmaaltijden die opgewarmd kunnen worden in de magnetron. Voor diepvriesmaaltijden geldt dat deze langere tijd (in de diepvries) bewaard kunnen blijven. Tevens kunnen in een aantal gevallen ook keuzes gemaakt worden in de samenstelling van de maaltijd (één, twee of drie gangen).
In de gemeente Eersel zijn er de volgende aanbieders:
- Catering Content: verzorgt zowel warme als versgekoelde maaltijden;
- Kempencuisine (van de Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen): verzorgt versgekoelde maaltijden;

- Zorgcentrum St. Joris: verzorgt warme maaltijden;
- Apetito: verzorgt diepvriesmaaltijden;

- Tympaan: verzorgt versgekoelde maaltijden.

Behalve dat de maaltijden thuis kunnen worden bezorgd is het ook mogelijk om in Eersel rond het middaguur in Zorgcentrum de Wiekenborg te gaan eten. Het is wel nodig dat u zich hiervoor aanmeldt. Ook in Verzorgingshuis Groenendaal in Vessem is men van plan om nog in 2005 zo'n eetpunt in te richten.

Lokaal loket
Voor meer informatie over het aanbod in uw dorp, de keuzen die gemaakt kunnen worden en de prijzen van de verschillende maaltijden kunt u terecht bij het Lokaal loket van de gemeente Eersel. Hier kunt u zich ook voor de maaltijddienst aanmelden.
Het loket is te vinden in het gemeentehuis bij Sociale Zaken en is dagelijks van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 10.30 uur. Telefonisch is het loket bereikbaar elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Het telefoonnummer is (0497) 53 13 69. Het is ook mogelijk om in overleg op een andere tijd een afspraak te maken.