Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

25-04-2005
Herinrichting Heibloempark Eersel van start

Na intensieve samenwerking met de buurt(verenigingen) van Eersel-zuid is het plan 'herinrichting Heibloempark' tot stand gekomen. Zelfs het ontwerp is grotendeels door de buurt gemaakt.
Op maandag 25 april jl. zijn de herinrichtingswerkzaamheden van start gegaan. Het park wordt nagenoeg helemaal aangepakt. De beplanting, het gras en de tegels gaan eruit om plaats te maken voor nieuwe. Alleen het pad in het midden blijft liggen en ook blijven de grote bomen staan. Onder het speelveld komt een nieuw afvoersysteem voor overtollig water. In het midden van het park komt een grote speelplaats voor de kleinsten en achter in het park, richting Voortseweg, komt een speelplek voor de wat grotere kinderen. Met name voor ouderen komen er twee zitbankjes. Samen met de ouderen wordt nog nagedacht over de invulling voor een recreatieve voorziening. Naast de sporthal komt een nieuw hondentoilet, die in de plaats komt van het huidige.
Met de buurt is afgesproken dat het werk op 30 juni wordt afgerond.

Behalve voor de inrichting van het park komt er aandacht voor de sociale veiligheid in de buurt. Buurtverenigingen hebben laten weten samen met het jongerenopbouwwerk en de politie wat te willen doen aan de sociale veiligheid. Hiervoor worden momenteel ideeën uitgewerkt.