Nuon

Commissie van aandeelhouders en commissarissen gaat beloningsbeleid Nuon toetsen
25 apr 2005 | Amsterdam | Nuon
Bestuursvoorzitter Ludo van Halderen heeft vanmiddag op de aandeelhoudersvergadering van Nuon bekendgemaakt dat hij afziet van zijn volledige korte termijn bonus over het jaar 2004. Het bedrag dat Van Halderen hiermee inlevert, bedraagt ongeveer 97.000 Euro. "Ik wil hiermee ruimte creëren voor de échte discussie over dit thema, die moet plaatsvinden tussen aandeelhouders en commissarissen," aldus Van Halderen. Ook vertrouwt hij erop met deze stap bij te dragen aan het terugkeren van de rust rondom Nuon. Verschillende aandeelhouders uitten hun waardering voor het besluit van Van Halderen.
De Raad van Commissarissen nodigde de aandeelhouders uit een commissie te vormen om samen met commissarissen het beloningsbeleid te toetsen. "Zowel het vaste als het variabele deel van de beloningen zullen daar ter discussie staan," aldus Commissaris Hans Zwarts, voorzitter van de Remuneratiecommissie van de Raad van Commissarissen. De precieze samenstelling van de aandeelhouderscommissie was vanmiddag nog niet bekend.
Over Nuon
Nuon is een toonaangevende Nederlandse energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten 2,7 miljoen klanten bedient in met name Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De omzet in 2003 bedroeg EUR 5,1 miljard. Bij Nuon werken 10.000 medewerkers. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Friesland, Gelderland en Noord-Holland en de gemeente Amsterdam.