Ingezonden persbericht

Kunstveiling te Wassenaar heeft ruim ¤ 63.000 opgebracht

Ruim 100 kunstwerken zijn geveild door Jan Pieter Glerum

WASSENAAR, 20050427 -- Ruim 100 kunstwerken, waaronder werken van de Cobra-groep, Verkade, Liebermann, Isaac Israëls en vele anderen zijn maandagavond 25 april j.l. geveild door Jan Pieter Glerum Bijna 200 kunstliefhebbers waren aanwezig bij de benefiet kunstveiling Kunst voor Kinderen op Kasteel de Wittenburg te Wassenaar. Met Jan Pieter Glerum als veilingmeester hebben zij gezamenlijk ruim ¤ 63.000 bijeen gebracht.


De veiling is een initiatief van de Nederlandse Stichting Give Relief to Orphans (GRO), in nauwe samenwerking met Smelik & Stokking Galeries en Glerum Auctioneers.

De meer dan 100 geveilde stukken, welke onder de hamer kwamen en waren geschonken door kunstenaars, galleries, kunsthandel en particulieren, betroffen werken van o.a. Karel Appel, Marius Bauer, Joseph Beuys, Eugene Brands, Corneille, Jan Dibbets, Leo Gestel, Klaas Gubbels, Eppe de Haan, Evert den Hartog, Carli Hermes, Bob ten Hoope, Isaac Israëls, Nic Jonk, Max Liebermann, Lucebert, Sam Middleton, Eugeen van Mieghem, Anton Rooskens, Jan Sierhuis, Kees Verkade, Simon Vinkenoog, Jos van Vreeswijk en Theo Wolvecamp.
Vele van de kunstenaars waren ook zelf op de veiling aanwezig om te zien hoe op hun werken werd geboden

De opbrengsten van deze veiling zullen in Sri Lanka worden gebruikt voor het herbouwen en uitbreiden van een zevental bestaande weeshuizen verspreid over het zuidelijk gedeelte van het land. Deze weeshuizen hebben sterke behoefte aan fundamentele verbetering en aan uitbouw van de bestaande faciliteiten.

Om deze hulp overzichtelijk, bestuurbaar én controleerbaar te houden, heeft de Stichting GRO contact gezocht met de Sri Lankaanse organisatie Sarvodaya (www.sarvodayanederland.org). Sarvodaya houdt zich al tientallen jaren bezig met de opvang van weeskinderen, opereert onafhankelijk en op lokale schaal en heeft zo een reputatie opgebouwd van betrouwbaarheid, integriteit en doelmatigheid.
Sarvodaya werkt nauw samen met de Sri Lankaanse overheid en houdt zich geheel aan het nationale beleid om zoveel mogelijk kinderen uiteindelijk in pleeggezinnen onder te brengen.

Er vindt momenteel een aftersale plaats via internet, waarbij enkele van de tijdens de veiling ingehouden stukken, die daar niet de minimumprijs behaalden, alsnog verkregen kunnen worden. (www.kunstvoorlkinderen.org)




Ingezonden persbericht