Gemeente Soest

Milieubeheer

Datum: 15/04/2005

Adviescommissie Milieubeheer bestaat 25 jaar

1980 - 2005

Op dinsdag 26 april om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Soest houdt de Adviescommissie Milieubeheer van de gemeente Soest een openbare jubileumvergadering. Het belooft een leerzame avond te worden waarvoor vertegenwoordigers van de groene verenigingen, raads- en collegeleden en medewerkers van de gemeente Soest zijn uitgenodigd. Verder is iedereen van harte welkom.

De Adviescommissie is adviseur voor de gemeenteraad, het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeentelijke organisatie. De commissie is ingesteld op 20 maart 1980, in de jaren dat ons land werd opgeschrikt door forse bodemvervuilingen, zoals in Lekkerkerk en heeft tot taak het gemeentebestuur te adviseren - gevraagd en ongevraagd - met betrekking tot het gemeentelijk milieubeleid in brede zin.

Bezinning
De jubileumvergadering op 26 april is een goede gelegenheid voor een moment van bezinning; is de gemeente Soest het nog steeds waard om er te (blijven) wonen en werken. Peter Veen, jarenlang gerenommeerd lid en voorzitter van de commissie, geeft zijn visie op de natuur in Soest. Hij kijkt terug, maar aarzelt niet zijn visie op de toekomst te geven.

De avond staat ook in het teken van de ecologische hoofdstructuur. De gemeente Soest ligt op de scheiding van de Utrechtse Heuvelrug, die op grond van provinciaal beleid 'geheeld' moet worden. Naast het project 'Heel de Heuvelrug' speelt ook de ontwikkeling van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland (Nota Ruimte). Tijdens de jubileumvergadering wordt stilgestaan bij vragen als Waar liggen de kansen voor Soest? wat zouden we zelf willen?

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer