Provincie Zuid-Holland

Oud-minister Netelenbos als waarnemend burgemeester benoemd in Oud-Beijerland

Ervaren bestuurder moet vaart geven aan samenwerking in de Hoeksche Waard

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft de voormalige minister van Verkeer en Waterstaat Tineke Netelenbos benoemd tot waarnemend burgemeester van Oud-Beijerland. Zij komt in de plaats van burgemeester B.B.M. van der Hart, die per 1 mei met vervroegd pensioen gaat.

De voordracht door de commissaris van de PvdA-politica Tineke Netelenbos (61 jaar) is door de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Oud-Beijerland met unanieme instemming ontvangen. Zij wordt gezien als een geroutineerd bestuurder, die de reeds bestaande samenwerking tussen de zes gemeenten in de Hoeksche Waard op een hoger plan kan tillen. Met de benoeming van mevrouw Netelenbos per 2 mei aanstaande hebben alle zes gemeenten in de Hoeksche Waard (Oud-Beijerland, Binnenmaas, 's-Gravendeel, Strijen, Cromstrijen en Korendijk) op dit moment een waarnemend burgemeester.

Sinds enkele jaren bezinnen de gemeenten en de provincie Zuid-Holand zich op de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard, en de ruimtelijk-planologische toekomst van het gebied. Om de bestaande samenwerking op het eiland verder te intensiveren werd in de gemeente Oud-Beijerland (23.500 inwoners) uitgezien naar een ervaren en daadkrachtig opvolger van burgemeester Van der Hart.

Mevrouw Netelenbos was van 1998 tot 2002 minister van Verkeer en Waterstaat in het tweede kabinet Kok. Na een korte periode als Tweede-Kamerlid verliet zij in 2003 de landelijke politiek. Op dit moment is de oud-bewindsvrouw onder andere voorzitter van de raad van toezicht van de RDW en voorzitter van het Kwaliteitscollege Studiekeuze.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22