Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Fujitsu wint ABC Award 2005

Maarssen, 26 april 2005

IT-dienstverlener Fujitsu heeft de ABC Award 2005 van CDG gewonnen. De IT-distributeur kent deze prijs jaarlijks toe aan partners die een uniek Server-Based Computing-project gerealiseerd hebben. Fujitsu kreeg de award voor de centralisatie en beveiliging van de bedrijfskritische IT-infrastructuur van de Stichting Bevolkingsonderzoek Borstkanker (STIBOB). Peter Hoekstra, CEO van CDG Europe, reikte de prijs op 21 april jl. uit tijdens een feestelijke avond in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Zestien ingezonden projecten dongen mee naar de ABC Award 2005. De vakjury, bestaande uit Wiegert van Dijk, chef-redacteur van Computer Reselling News (CRN), Ron Onrust, hoofdredacteur van LanVision, en Marcel Beelen, freelance journalist van onder meer NetOpus, beoordeelde de projecten op grond van criteria als innovatief gehalte, maatschappelijke relevantie, effectiviteit, kostenefficiëntie en klanttevredenheid. Fujitsu's STIBOB-project kwam daarbij als beste uit de bus.

STIBOB is een samenwerkingsverband van negen regionale screeningsorganisaties die zich bezighouden met borstkankeronderzoek. Lange tijd maakte iedere organisatie gebruik van haar eigen IT-infrastructuur voor de registratie en analyse van borstkanker. In opdracht van de stichting implementeerde Fujitsu een nieuwe, centrale IT-infrastructuur, die werd ondergebracht in het Datacentre in Maarssen.

Met behulp van Citrix MetaFrame-software maakte Fujitsu dit Informatiesysteem Bevolkingsonderzoek Borstkanker vervolgens toegankelijk voor STIBOB-medewerkers op zowel vaste als mobiele `registratiepunten' (zoals de bussen die op locatie onderzoek verrichten) in heel Nederland.

Het onderbrengen van de centrale IT-infrastructuur bij het Fujitsu Datacentre garandeert niet alleen een optimaal beheer, maar ook een optimale beveiliging (via token authentication) - essentieel voor ultragevoelige informatie die vanaf uiteenlopende locaties benaderd wordt. De gecentraliseerde oplossing, met haar hoge beschikbaarheid via het vaste en mobiele net, stelt de medewerkers van STIBOB in staat hun belangrijke werk op elke gewenste plaats en elk gewenst tijdstip te verrichten.

Michiel Groen, consultant bij Fujitsu, is trots op de prestigieuze prijs: "IT-outsourcing is een van onze kernactiviteiten, de zorgsector een van onze doelgroepen. Diverse gerenommeerde zorginstellingen hebben de bewaking en het beheer van hun IT-infrastructuur inmiddels aan ons uitbesteed. De CDG- award voor het STIBOB-project zie ik als een erkenning van ons innovatieve vermogen en een bevestiging van onze expertise in IT-outsourcing en onze reputatie in de sector."

Corporate informatie Fujitsu Services

Fujitsu Services is het Europese IT-services-onderdeel van Fujitsu Limited, een van 's werelds grootste IT-concerns. Op het gebied van IT-services neemt Fujitsu wereldwijd de derde plaats in.

Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor organisaties uit diverse sectoren en levert specifieke business solutions voor de logistieke en retailmarkt. Hierbij heeft Fujitsu Services als doel de prestaties van organisaties te verbeteren, zodat zij hun klanten innovatiever, sneller, slagvaardiger en efficiënter kunnen bedienen.

Bij Fujitsu Services in Nederland (Maarssen) zijn ruim 740 IT-specialisten werkzaam. Daarvan zijn er 260 actief bij de internationale Helpdesk en het Infracentre, van waaruit op afstand IT-systemen en - infrastructuren worden beheerd. Fujitsu Services heeft samenwerkingsverbanden met onder andere Cisco, Citrix, Fujitsu Siemens Computers, HP, Microsoft en 3Com.

Meer informatie: http://nl.fujitsu.com