Gemeente Halderberge


Intentieovereenkomst nieuw gemeentehuis en plan voormalige St. Annaklooster ondertekend (26 april 2005)

Vertegenwoordigers van de gemeente Halderberge en de drie initiatiefnemers voor de bouw van een nieuw gemeentehuis en van 86 woningen op de locatie St. Annaklooster in Oudenbosch ondertekenden maandag 25 april een intentieovereenkomst.

Namens de gemeente Halderberge waren aanwezig burgemeester A.F.W. Osterloh en wethouder W. A.A.M. van Overveld. Namens Bouwbedrijf Van Agtmaal uit Oudenbosch was dat directeur L. Horsthuis, namens Bernardus Wonen uit Oudenbosch directeur W. Hectors en namens woningcorporatie zorgvoorwonen uit Sprundel directeur J. Pooyé,

Bouwbedrijf Van Agtmaal en zorgvoorwonen dienden vorig jaar een plan in om op de plaats van het St. Annaklooster, waar nu het gemeentehuis nog is gevestigd, ruim tachtig woningen te realiseren. Tegelijkertijd is een plan gelanceerd voor de bouw van een nieuw gemeentehuis aan de Parklaan, wat de gemeente dan huurt van Bernardus Wonen. Op verzoek van de Halderbergse gemeenteraad betrokken de oorspronkelijke initiatiefnemers Bernardus Wonen bij het project.

Zorgvoorwonen en Bouwbedrijf Van Agtmaal ontwikkelen de woningbouw op de locatie voormalig St.Annaklooster. Het bouwbedrijf en Bernardus Wonen realiseren het nieuwe gemeentehuis. Voor het totale project vormden de twee woningcorporaties en Bouwbedrijf van Agtmaal een gelegenheidscombinatie. Deze combinatie koopt het voormalige klooster voor vijf miljoen euro van de gemeente Halderberge. De gevel en de kapel van het klooster worden tenminste behouden. De muziekschool verhuist naar een nieuwe locatie. De bibliotheek blijft in principe op de huidige locatie gehuisvest.

de ondertekening
Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 26/04/2005