Heuvelrug, 12.30 uur

Utrecht 26-04-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Snelheidscontrole

LEERSUM Maandagavond van 18.45 tot 21.30 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole op de Maarsbergseweg.

In totaal werden 209 voertuigen gecontroleerd en reden 62 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/uur.

Ontevreden klant

VEENENDAAL Op maandag 25 april werd een ontevreden klant aangehouden.

Rond 20.40 uur betaalde een automobilist zijn benzine bij een tankstation aan de Industrielaan. Aanvankelijk had de medewerkster wat twijfels over de echtheid van het bankbiljet waar hij mee betaalde, maar het biljet bleek in orde te zijn. De automobilist wond zich daar zo over op. Eerst schold hij de medewerkster uit, maar spuugde haar vervolgens in het gezicht. Hij werd met gelijke munt terugbetaald, waarna hij haar beet pakte. De medewerkster vluchtte het toilet in en kreeg een zak snoep achter zich aangegooid.

Na enkele minuten kwam zij het toilet uit en werd weer door de man beetgepakt. Hij sleepte haar naar buiten, waarna weer een woordenwisseling ontstond. Vervolgens ging de man er vandoor. De medewerkster belde de politie en deed aangifte van mishandeling en belediging. De verdachte, een 31-jarige man uit Veenendaal, meldde zich rond 21.00 uur bij het politiebureau. Hij werd aangehouden en is gehoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man bedreigd

DOORN Op maandag 25 april werd een man door een verdachte bedreigd.

Rond 16.25 uur was een 48-jarige man uit Doorn op de Sparrenlaan aan het werk. Hij zag een jongeman op een fiets aan komen rijden stopte bij de woning van een buurman. Hij zag dat de man naar de achterzijde van de woning liep. De Doorner vertrouwde het niet en liep achter de verdachte aan. Toen hij hem vroeg wat hij aan het doen was en hem verzocht het erf te verlaten, werd de verdachte agressief. Daarbij bedreigde hij de Doorner met een steekwapen en schold hem uit. Daarna ging de verdachte er vandoor. Het slachtoffer deed aangifte van bedreiging.

De verdachte was een licht getinte jongeman van ongeveer 20 jaar oud, ± 1.78 meter, half lang krullend haar tot de schouder en hij droeg een zwart t-shirt.

Getuigen die de bedreiging hebben gezien of menen de verdachte te (her-)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van districtr Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.