Provincie Overijssel

Minister Peijs opende N 348

Een uniek programma met diva Karin Bloemen, een startschot door minister Peijs van Verkeer en Waterstaat en een lekker voorjaarszonnetje. Dat waren de hoofdingrediënten voor de feestelijke opening van de N 348 bij Deventer. Commissaris van de Koningin dhr. Jansen heette afgelopen maandag een kleine tweehonderd genodigden welkom in het tentenpaviljoen in Colmschate.

Na een cabareteske inleiding zette La Bloemen een vraaggesprek op touw met minister Peijs, gedeputeerde Klaasen, burgemeester van Lidht de Jeude en directeur de Weijs van ProRail. Karin Bloemen had speciaal voor deze gelegenheid een "N 348 lied" gecomponeerd.

Met een startschot van de minister en het omver halen van een beschilderde 'muur' van piepschuim die dwars op de weg stond, was de officiële opening een feit. Het gezelschap maakte daarna in klassieke volkswagentjes en bussen én met politie-escortes een rondrit over het zeven kilometer lange tracé.

's Middags om 14.00 uur ging het nieuwe tracé open voor het snelverkeer. Voor in de middag kwam dat rustig op gang. Afgelopen zaterdag kon het publiek tijdens een Open Dag al kennismaken met de nieuwe weg. Tussen de 10 en 15.000 bezoekers maakten van die mogelijkheid gebruik.

nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2005 Provincie Overijssel