Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


26 april 2005


Apeldoorn - Doorrijden na aanrijding onder invloed


De politie heeft op dinsdag (26-04) rond 03.10 een 42-jarige automobiliste aangehouden.
De vrouw was rond 02.40 uur tegen twee geparkeerde auto's op de Kalverstraat gereden en vervolgens weggereden. Beide auto's liepen forse schade op. De politie stelde meteen een onderzoek in en trof auto en bestuurster in de omgeving aan waarbij bleek dat ze alcohol had genuttigd. Ze blies een promillage van 1.02 en kreeg een rijverbod van 4 uur alsmede een boete.


Beekbergen - Verkeersongeval

Een 52-jarige vrachtwagenbestuurder uit Apeldoorn zag bij het rechts afslaan een 31-jarige
plaatsgenote op de bromfiets over het hoofd en aanrijding was het gevolg.
Het ongeval gebeurde op maandag (25-04) rond 13.10 uur op de Arnhemseweg thv de Dorpsstraat. De vrouw werd met onbekend beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Uddel - Auto over de kop


Een 81-jarige automobilist uit Kootwijk verloor op de Kootwijkerweg, tussen de afslag A1 en de Nieuw Millingseweg, de macht over het stuur, botste op een lantaarnpaal aan de rechterzijde van de weg waarna de auto over de kop sloeg. De lantaarnpaal werd totaal uit de grond gerukt. Vermoedelijk heeft de bestuurder een black out gehad. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De auto werd total loss weggesleept door een bergingsbedrijf.


Apeldoorn - Aanrijding fietser en bromfietser


Op maandag (25-04) ontstond er rond 16.50 uur op de Lange Amerikaweg een aanrijding tussen een 29-jarige fietsster uit Beekbergen en een 54-jarige bromfietser uit Apeldoorn.
Een onbekend gebleven vrachtwagenbestuurder kwam vanaf een bedrijfsterrein waarbij hij het fietspad gedeeltelijk blokkeerde. De fietsster en de bromfietser die uit tegenovergestelde richting naderden, moesten voor de vrachtwagen uitwijken en konden elkaar niet meer
ontwijken. Beide bestuurders bleven ongedeerd en de voertuigen raakten licht beschadigd.
De politie verzoekt mogelijke getuigen te reageren via 0900 8844.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --