Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 26 april 2005

Politie houdt jongen aan voor verboden wapenbezit

BREDA: Aan de Claudius Prinsenlaan heeft de politie maandagavond een 19-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 21:30 uur zagen agenten bij een pompstation een scooter staan met een afgeplakt bromfietsplaatje. In de shop van het benzinestation troffen zij de Bredase eigenaar van de scooter aan. De politie was al langer op zoek naar de scooter en zijn berijder om het vermogen vast te stellen. De scooter is meegenomen naar het bureau. De Bredanaar vroeg aan de agenten voor het voertuig werd meegenomen of hij nog enkele spullen uit zijn scooter mocht halen. Toen hij het zadel opende zagen agenten een nep vuurwapen, mes en bajonet liggen. Dat kwam de man op een arrestatie te staan. De verboden wapens zijn in beslag genomen. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op en gaat de bromfiets onderwerpen aan een technisch onderzoek.

Vrouw krijgt zonder aanleiding klap van voorbijganger

BREDA: Een 19-jarige inwoonster van Breda is maandagmiddag mishandeld door een haar onbekende man. De vrouw fietste rond 16:20 uur over de Nieuwe Ginnekenstraat. Ter hoogte van de Godevaert Montensstraat liep een ca 55 jarige man op het trottoir. Toen het slachtoffer de man was genaderd kreeg zij zonder enige aanleiding een klap in haar maag van hem. Hevig geschrokken is de vrouw doorgefietst. Zij heeft inmiddels aangifte gedaan. De stevige man, kalend met grijs haar, was mogelijk onder invloed van alcohol en is voortvluchtig.

Man aangehouden na verduistering geld

BREDA: Bij een bedrijf aan de Kalshoven is maandagavond een 28-jarige medewerker uit Breda aangehouden. De man werd door medewerkers van het bedrijf op heterdaad betrapt bij de diefstal van een geldbedrag van ruim 300 euro. De laatste tijd was er al vaker geld verduisterd bij het bedrijf en daarom werd er door personeel gepost om de dader te kunnen pakken. Rond 18:00 uur had het posten succes en kon de Bredase dief in de kraag worden gegrepen. De man is overgedragen aan de politie die hem meenamen naar het bureau voor verhoor. Na verhoor is hij dinsdagmiddag heengezonden. Het geld is terug bij het bedrijf. De politie maakt proces-verbaal op. Of de diefstal ook consequenties heeft voor de baan van de man bij het bedrijf is bij de politie niet bekend.

Politie stelt onderzoek in na achtervolging inbrekers

BREDA: Maandagavond is een inbraak gepleegd bij een stichting aan de Sterrenkroos. Bij de inbraak werden twee flat screens buitgemaakt. Rond middernacht kreeg de politie een melding dat er was ingebroken in het bedrijf en dat de dader daarbij in een paarskleurige auto was weggereden. De politie ging direct in de omgeving op zoek naar het voertuig en kwam deze aan de Westerhagelaan tegen. Toen agenten uitstapten om de bestuurder aan te houden ging deze er met hoge snelheid vandoor in de richting van winkelcentrum Heksenwiel. De politie zette de achtervolging in waarbij door de dader met hoge snelheid door de wijk en over groenstroken en fietspaden reed. In de omgeving van de Wilgenbroek kon de dader aan het zicht ontsnappen. Enkele ogenblikken later werd de auto zonder bestuurder aangetroffen in de Wilgenbroek. Het voertuig is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in woning

ETTEN-LEUR: Maandagavond is in een woning aan de Rijsbergseweg ingebroken. De dader kwam binnen na het forceren van een raam en doorzocht het gehele huis. De politie is gestart met een buurtonderzoek en heeft de technische recherche gevraagd een sporenonderzoek uit te voeren. De buit van de inbraak bestaat uit een notebook, sieraden en telefoons.

Inbraak in bedrijf

WILLEMSTAD: In een winkel aan de Rozemarijnstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader kwam binnen na het forceren van de voordeur van het pand. Uit de winkelruimte zijn een hoeveelheid kledingstukken weggenomen. De inbraak vond plaats tussen gisterenavond 22:30 uur en vanmorgen 09:10 uur. De politie is gestart met een buurtonderzoek.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

BREDA: In een woning in de wijk De Geeren heeft de politie maandag een hennepkwekerij ontdekt. In twee slaapkamers troffen agenten ruim 240 hennepplanten aan. De kweekapparatuur en de planten zijn in beslag genomen. De 29-jarige bewoner van het pand is aangehouden. De stroom werd illegaal afgetapt. Het energiebedrijf heeft de meter afgesloten. Een afvalservices heeft de politie geassisteerd bij het ontmantelen van de kwekerij. Na verhoor is de Bredanaar met een AU-dagvaarding heengezonden.

Inbraak in personenautos

ZEVENBERGEN: In de nacht van maandag op dinsdag is er in een viertal personenautos ingebroken. Aan de Annendal werd ingebroken in een rode Volkswagen Golf. Het slot van de auto werd geforceerd en een autoradio buitgemaakt. Op het Arkelhof werd in een grijze Volkswagen Polo ingebroken. Een autoradio werd onvreemd, nadat een ruit was geforceerd. Ook werd hier ingebroken in een rode Peugeot. Ook hier werd een autoradio ontvreemd. Van deze auto werd een portier geforceerd. Aan De Knip werd ingebroken in een groene Fiat Panda. Hier werd navigatieapparatuur en een autoradio ontvreemd. Van deze auto werd een ruit ingeslagen.

Politie Etten-Leur houdt snelheidscontrole

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagmiddag in de wijken Centrum-west en Hooghuis een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. De controles vonden plaats aan de Rochussenlaan en de Liesbosweg. Er zijn 150 bestuurders gecontroleerd. 17 van hen reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Naast de bonnen voor de snelheidsovertredingen schreef de politie ook 27 bekeuringen uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Auteur: Henk Snepvangers