Koninklijke BAM Groep

Persbericht

Koninklijke BAM Groep nv

Britse werkmaatschappij BAM 'preferred bidder' pps-contract voor scholen

Bunnik, 26 april 2005 - De Britse werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv die actief is op de utiliteitsbouwmarkt in het Verenigd Koninkrijk, is door Worcestershire County Council verkozen tot 'preferred bidder' voor de (her)bouw van zeven scholen in Bromsgrove en Alvechurch. Het betreft een publiekprivaat-samenwerkingscontract (pps) ter waarde van circa ^ 90 miljoen. De regio Worcestershire is gelegen onder Birmingham in Midden-Engeland.

Na afronding van de laatste contractonderhandelingen ('financial close') zullen de bouwwerkzaamheden naar verwachting in december 2005 van start gaan voor de eerste basisschool (de Sidemoor First School met 300 leerlingen). Deze school zal in maart 2007 gereed zijn. In augustus 2008 zullen ook de andere schoolgebouwen (voor in totaal circa 4.000 leerlingen) in gebruik zijn.

Het contract omvat ontwerp en bouw, alsmede exploitatie gedurende een periode van dertig jaar. Tot de exploitatie behoren catering, schoonmaak, beveiliging, helpdesk, afvalmanagement, onderhoud van de groenvoorzieningen en beheer van het sportpark.

Koninklijke BAM Groep heeft al zes pps-contracten in portefeuille voor onderwijsinstellingen in het Verenigd Koninkrijk. De scholen in vier pps-contracten zijn operationeel. De zes contracten betreffen in totaal 24 scholen voor zowel lager, middelbaar, als hoger onderwijs.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21.


---

---