2 x ICATT: KvK.nl en loket van Gemeente Amsterdam winnen WebOlympics

Beide sites door ICATT interactive media

AMSTERDAM, 20050426 -- De WebOlympics 2005 werd voor de eerste maal uitgereikt bij de Tine ICT beurs in de RAI in Amsterdam. ICATT interactive media uit Amsterdam veraste door twee prijzen in de wacht te slepen. De winnende sites waren www.loket.amsterdam.nl en www.kvk.nl.


Het idee was als volgt: websites konden worden genomineerd in de categorieën design, content en structuur. De sites moesten gebouwd zijn met behulp van een CMS, een content management systeem - software waarmee een website eenvoudig te onderhouden is.

Een publieke stemming zou bepalen welke sites in een top 10 terecht zouden komen en vervolgens zou een vakjury de winnaar bepalen.

Tijdens de publieksstemming bleek de procedure nog niet helemaal goed te werken. Er kwamen een paar hele slechte sites in de top 10. Zoals je jury het uitdrukte: mensen mobiliseren is een kunst op zich, maar dit mag niet bepalen wat de beste site van Nederland is.
De jury besloot daarom uit alle inzendingen de winnaar te kiezen en de publieke stemming terzijde te leggen.

In de categorie design werd helemaal geen site gekozen. De jury vond het niveau van de sites die in deze categorie waren genomineerd niet hoog genoeg. In de andere twee categorieën kwam de jury unaniem tot een winnaar.
Voor de categorie content werd het Loket van de Gemeente Amsterdam (www.loket.amsterdam.nl) uitgekozen. De prijs werd onder veel belangstelling uitgereikt aan wethouder van Economische Zaken en IT Frits Huffnagel en aan Hanneke van der Horst van ICATT interactive media.
Voor de categorie structuur werd de site van de Kamer van Koophandel (www.kvk.nl) gekozen tot winnaar. De prijs werd uitgereikt aan Michiel Klønhammer van ICATT interactive media - ook de leverancier van deze site.
De aanmoedigingsprijs van 5000 Euro ging tot slot naar Kids.Proefdiervrij.nl.

Dat de twee prijswinnende sites zijn ontwikkeld door dezelfde leverancier kwam als een verrassing.
Michiel Klønhammer, directeur van ICATT, over het winnen van de prijzen:
"Beide sites zijn voorbeelden van sites waar wij veel aandacht hebben besteed aan het interface ontwerp. Sites moeten werken en dat beginnen mensen te begrijpen. Daarom is het erg leuk om deze prijs te winnen. Je wordt niet alleen afgerekend op een technisch trucje of een mooi plaatje maar het gaat nu om het samenspel tussen ontwerp, technologie en heel veel organisatorische kwesties. Zeker wanneer er heel veel inhoud beschikbaar is, is het een vak apart om hier voor te ontwikkelen. Maar natuurlijk zijn wij niet alleen verantwoordelijk voor de sites. Het zijn juist onze opdrachtgevers die professioneler aan het worden zijn, die bepalen dat zo'n site inhoudelijk echt goed kan worden."


Over ICATT interactive media
ICATT was een van de eerste internetbedrijven in Nederland. ICATT werd begin 1993 opgericht en werkt sindsdien voor veel opdrachtgevers in Nederland. Het bedrijf werd niet geraakt door de instorting van de interneteconomie. Die grote nadruk op continuïteit wordt door veel opdrachtgevers gewaardeerd. ICATT is een belangrijke leverancier van content management oplossingen, e-mailmarketing, sites en systemen voor internet, cd-roms en mobiel.